TV: Benzema frälste Real Madrid - upp som tabelltvåa

Länge var det tätt och jämt i Sevilla.
Då frälste Karim Benzema Real Madrid som nu går upp som tabelltvåa.
- Vi visste att det skulle bli en tuff match, säger Sergio Ramos enligt Marca.

Se höjdpunkterna mellan Sevilla och Real Madrid i spelaren ovan.

Det vankades stormöte i La Liga där serietvåan Sevilla tog emot tabellsexan Real Madrid. Gästerna var framför allt pressade till seger efter storförlusten i Champions League mot Paris Saint-Germain, en match som slutade hela 3-0 till den franska storklubben.

I inledningen av matchen var Real Madrid spelförande men Sevilla sjönk lågt i banan och tillät gästerna att äga mycket boll. Men efter 20 minuter hade inget av lagen hittat någon möjlighet till att ta ledningen.

Det skulle ta en halvtimme innan den första stora målchansen kom och det var Real Madrids superstjärna, tillika nyförvärv Eden Hazard som fick möjligheten.

Sevillas Fernando slarvade defensivt och Real ställde om snabbt, bollen hamnade vid Hazards fötter som klev in i vänstra delen av straffområdet. Men målvakten Tomáš Vaclík gjorde sig stor och bollen gick ut till hörna.

Några minuter senare fick Dani Carvajal en ännu större möjlighet efter en fin omställning. Backen kom helt fri men Vaclik stod för en ny fin räddning och fortsatt mållöst.

Andra halvlek började ungefär som den första, tillknäppt där Sevilla såg lite piggare ut i jämförelse med första 45 minuterna.

Men i den 64:e minuten kom det förlösande målet. Dani Carvajal som tidigare i matchen missade friläget fick revanschera sig när han hittade Karim Benzema i boxen. Fransmannen nickade kraftfullt in 1-0, hans femte mål på lika många La Liga-matcher och tränare Zinedine Zidane log brett längs sidlinjen.

Apropå tränare, Sevillas tränare Julen Lopetegui behövde nu göra förändringar för en kvittering. Lopetegui fick sparken som tränare från just Real Madrid i oktober 2018.

I 86:e minuten trodde inhopparen Javier "Chicharito" Hernández för några sekunder att han kvitterat mot klubben han en gång spenderat en lånesejour i. Men reprisen visade att mexikanen var några meter offside.

Real Madrid lyckades spela av matchen vilket innebär att Los Blancos klättrar fyra placeringar upp till andra plats i La Liga.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match, det här är en av de svåraste arenorna att spela på i hela ligan. Vi kom ut med en stark mentalitet för att släppa till så få misstag som möjligt. Även om Sevilla hade bollinnehavet är resultatet rättvist, säger Ramos enligt Marca.

Sevilla: Vaclík - Jesús Navas, Diego Carlos, Carrico, Reguílon, Fernando, Joan Jordán, Banega, F. Vázquez, Ocampos, De Jong

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Hazard, Kroos, Benzema, Bale, Casemire, James, F. Mendy