TV: Benzema stor Real-hjälte - vände underläge och vann i titelstriden

La Liga

Det såg länge dystert ut för Real Madrid hemma mot Elche.
Sedan vände Karim Benzema på egen hand 0-1-underläget till 2-1-vinst.

Under lördagen gästade bottenlaget Elche den regerande mästaren Real Madrid på Stadio Alfredo di Stefano i Madrid.

För Real Madrid gällde det att ta tre poäng, eftersom man då skulle ta sig förbi Barcelona upp på andraplatsen i La Liga och ”bara” befinna sig fem poäng bakom serieledaren Atletico Madrid på 62 poäng - men det såg länge mörkt ut.

Efter en mållös första halvlek spräckte Elche dödläget i den 63:e minuten när Dani Calvo nickade in 1-0 till gästerna på hörna i den 61:a matchminuten. Men, sedan klev han fram; Karim Benzema.

I den 73:e minuten nickade fransmannen in 1-1 på inlägg efter en kort hörna, och i den 91:a minuten avslutade han läckert in 2-1 till ”Los Blancos” med ett vänsteravslut från straffområdeskanten.

Segern innebär att Real Madrid nu klättrar upp på andraplats i La Liga. En poäng framför Barcelona och fem poäng bakom Atletico Madrid. Dock har både Atletico och Barcelona båda en match mindre spelad än Real.