Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Benzema talar ut om utpressningen: Jag behöver inte pengar

Karim Benzema står fast vid sin oskuld i utpressningshärvan mot Mathieu Valbuena. 
- Jag blir anklagad, jag blir neddragen i smutsen som om jag vore kriminell. Det är förfärligt, säger Benzema i en tv-intervju med TF1.

Karim Benzema fortsätter hävda sin oskuld men medger att han agerat mellanhand mellan sin bardomsvän Karim Zenati och landslagskollegan Mathieu Valbuena i utpressningen rörande en videoinspelning där Valbuena har sex. 
Han säger att han inte förstod att det rörde sig om utpressning, att han bara ville hjälpa till.

- Det som hände är enkelt. Jag hade hört att det finns en videoinspelning med honom. Jag berättade det för honom men han verkade redan känna till det. Jag sa åt honom att jag kunde hjälpa honom eftersom jag hade en vän i Lyon. Han kan lösa allt, det är Karim Zenati. Vi pratade om det och jag pratade med honom, om han hade varnat sin familj vilket är det viktigaste, säger han till tv-kanalen TF1 i den första stora intervjun han gett i frågan.

ANNONS

- När jag hörde att jag utpressat honom och frågat om pengar gör det mig galen eftersom det inte handlade om det. Jag har klarat mig bra i livet ganska länge nu. Jag behöver inte pengar. När jag gör någon en tjänst förväntar jag mig inte pengar. Vi har aldrig pratat om pengar eller liknande. Jag sa åt honom två, tre gånger att min vän i Lyon brukar kunna lösa sådana här saker. 

Varför ger du intervjun?
- Jag ge min version i allt detta. All oförsiktighet från media omgärdar mig. Oförsiktighet är det ordet som passar bäst. Jag bli anklagad, jag blir neddragen i smutsen som om jag vore kriminell. Det är förfärligt.

Vad tänker du om Valbuena?
Jag tror att någon har förvirrat honom. När vi pratade nämnde vi aldrig pengar. Jag känner inte några utpressare. Karim Zenati är en barndomskompis. Han satt i fängelse men kom ut för två år sedan och ska få en ny chans. Han är som min bror.
ANNONS

Benzema riskerar fängelse men själv pratar han hellre om hemma-EM nästa sommar där han hoppas att utpressningshistorien kan ligga bakom honom.
- Hur det här kommer att sluta? Jag hoppas att allt går bra för jag har inte gjort något fel. Jag är inte skyldig. Det här är inte ett spel framför kameran. Jag spelar inget spel. Jag är här för att vara ärlig, som jag brukar. Jag hoppas att det slutar lyckligt. För Mathieu, för mig och för min kompis. Sedan kan vi återvända tillsammans till det franska landslaget och vinna EM tillsammans. 

Här ovan kan du se delar av intervjun Benzema gav till fransk tv. 
Publicerad 2015-12-02 kl 21:46
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto