TV: Bilbao chockvann mot Real - Aduriz stor matchhjälte

Spanien

Veteranen Aritz Aduriz visade Real Madrid var skåpet ska stå.
Med sitt nickmål såg han till att Athletic Bilbao chockvann med 1-0.

Efter 26 minuter gjorde hemmalagets veteran 1-0 efter ett snyggt nickavslut. Det var uppförsbacke för Real Madrid men de skulle ha något av övertaget efter målet i första halvlek.

Andra halvleks kanske bästa chans kom i minut 61 när Benzema fick ett friläge, men Iraizoz var snabb med att täcka ytan och gjorde en bra räddning. Med en kvart kvar av matchen hade Aduriz återigen ett farligt nickavslut, men bollen träffade utsidan av Casillas stolpe.

Gareth Bale skulle testa på ett galet skottförsök från drygt halva planen som precis träffade i stolpen. Ett försök som säkerligen hade blivit ett av säsongens snyggaste mål om bollen hade suttit i nät. Real tryckte på för en kvittering i slutminuterna, men Bilbao krigade till sig en viktig trepoängare.

I och med Real Madrids poängtapp har Barcelona chansen att ta över ligaledningen om man vinner mot Rayo Vallecano på Camp Nou imorgon.