Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Cadiz överklagar - Real nära att kastas ur cupen

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Real Madrid kan kastas ut ur spanska cupen. Motståndarlaget Cadiz har lämnat in en formell protest, efter att huvudstadslaget använt en avstängd spelare.
- Det handlar om respekt för fotbollen, säger presidenten Manuel Vizcaino.

Det var på onsdagskvällen som Real Madrid tog sig an Cadiz i den första ronden av 16-delsfinalerna i Copa del Rey. Men det fanns ett problem. Med i Rafa Benitez startelva fanns Denis Cheryshev, trots att han enligt tidningen AS egentligen var avstängd. Under fjolårets cupspel med Villarreal drog Cheryshev på sig tre gula kort, och regelverket gör gällande att den efterföljande avstängningen följer med in i den nya säsongen.

Liknande saker har hänt tidigare i Copa del Rey. Då har det lett till att laget i fråga uteslutits ur turneringen. För att det ska bli så krävs dock att Cadiz lämnar in en formell protest mot resultatet i matchen, i det här fallet seger för Real Madrid med 1-3.

Och så skedde också under natten till torsdagen. Cadiz-presidenten Manuel Vizcaino var tydlig vid en extrainsatt presskonferens där han deklarerade att ärendet ska skickas vidare till disciplinnämnden.

- Vi har bestämt oss för att överklaga Real Madrids olovliga laguppställning, sade Vizcaino och fortsatte:

- Det finns vissa saker som står över allt annat: Respekten för fotbollen, för fansen och för sportens historia.

Nu är det upp till det spanska förbundet att behandla frågan, och om Cadiz får medhåll blir det ingen retur 16 december som planerat.

Hör Cadiz president i spelaren ovan.

Publicerad 2015-12-03 kl 08:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons