TV: Carvajal hjälte för Real Madrid - med centimeterna på sin sida

La Liga

Det satt långt inne, men ytterbacken Dani Carvajal blev matchvinnare för Real Madrid borta mot Real Betis under lördagskvällen.
Och gästerna hade sannerligen marginalerna på sin sida vid matchens enda mål.

Se Carvajals mål i spelaren ovan.

Real Madrid inledde La Liga-säsongen med två raka målfester i bortamatcherna mot Alaves (seger 4-1) och Levante (oavgjort 3-3). Lördagskvällens bortafajt mot Real Betis i Sevilla blev betydligt mer målsnål.

Efter en mållös första halvlek fick Betis en ypperlig möjlighet att ta ledningen med timmen spelad när hemmalaget kom i en två-mot-en-situation. Juanmi slog dock bort den avgörande passningen och i stället kunde gästerna kontra.

Då såg det ut som att Vinicius Junior skulle tappa ut bollen nere vid kortlinjen, men yttern hann upp bollen precis på linjen och spelade snett bakåt till Karim Benzema ute på vänstersidan. Benzema chippade bollen över till en framstormande Dani Carvajal ute till höger innan ytterbacken slog till med en distinkt volley som hittade in nere vid stolproten. Reprisbilderna visade senare att Vinicius hann upp bollen med bara centimeter till godo.

Betis hade sedan en bra chans att kvittera i den 96:e minuten, men då stod Thibaut Courtois i vägen för Real Madrid och säkrade tre poäng. "Los Blancos" toppar nu en haltande ligatabell inför söndagens matcher efter sju poäng på tre omgångar.