TV: Celta kryssade mot Atletico - blåsta på straff i slutminuterna

La Liga

Celta Vigo snuvades på straff i slutminuterna mot Atletico Madrid.
Men galicierna gav Atletico en tuff match när man tog en poäng hemma på Estadio de Balaídos.

Atletico Madrid fick en drömstart i bortamötet med Celta Vigo under tisdagskvällen. Efter bara minuten spelad gjorde Alvaro Morata 1-0 till Atletico på passning av argentinaren Angel Correa.

Därefter var den resterande delen av den första halvleken relativt chansfattig. Brais Mendez hade ett skott precis utanför strax innan halvtid, men 1-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken slog Celta till direkt med en kvittering. Efter 48 minuter gjorde Fran Beltran sitt första mål för säsongen, när han kvitterade för Celta från mer eller mindre ingenstans. Beltran nådde först på Brais Mendez inlägg och lyckades på något vänster eller höger lobba bollen över Jan Oblak i Atletico-målet, som var chanslös.

Celta var sedan nära att ta ledningen två gånger om. Först genom Brais Mendez i den 58:e minuten, men framförallt genom Santi Mina i den 65:e minuten. Mina avlossade ett skott strax utanför straffområdet när han märkt att Oblak stod en bit ut, men slovenen lyckades med en magnifik räddning hålla bollen ute.

Atleticos största chans i den andra halvleken kom igenom fransmannen Thomas Lemar, när han försökte skruva in ett försök utanför straffområdet, men Ruben Blanco i Celta-målet avvärjde skottet till en hörna.

Celta skulle blåstes sedan på en straff i den 89:e minuten efter en handboll på Atletico-spelare i eget straffområde. Men efter VAR-granskning nekade domaren José Sanchez Celtas uppmaningar.

Matchen slutade 1-1. Celta klättar därmed upp på en femtonde plats i tabellen, medan Atletico stannar kvar på tredjeplats.