Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

TV: Chipsätaren Moyes förbjöd snacks i United: "Spelarna var överviktiga"

Häromsistens kalasade David Moyes på en påse chips med Real Sociedads fans. Annat var det i Manchester United – där skotten införde förbud.
- Spelarna var överviktiga, säger Moyes till the Telegraph.

Efter att ha skördat stora framgångar med små medel som manager för Everton handplockades David Moyes av landsmannen Alex Ferguson för att ersätta dennes långa ledarskap på Old Trafford. Men det gick tungt för Moyes där och i april förra året kom beskedet att Manchester United sparkat honom, trots mindre än en säsongs samarbete parterna emellan.

Vad som gick fel och orsakade de uteblivna sportsliga resultaten har varit föremål för många långa diskussioner och teorier sedan dess, men en sak som inte berörts särskilt ingående är Premier League-lagets kosthållning. Närmare bestämt: Dess syn på snacks.

Men när Rio Ferdinand släppte sin självbiografi för en tid sedan kritiserade han Moyes på just den punkten. Enligt den förre stjärnbacken blev många spelare missnöjda när managern plötsligt bröt en lång sedvänja – och förbjöd truppen att äta chips och pommes frites kvällen före en match. Något som varken Ferdinand eller de andra spelarna ska ha uppskattat.

Nu svarar Moyes på synpunkterna, och tycks fortfarande stå bakom sitt ställningstagande.

- Ja, jag förbjöd det, säger Moyes till FourFourTwo och fortsätter.

- Det berodde på att vissa spelare var överviktiga och jag tyckte inte att skräpmat var bra för deras diet.

För egen del tycks dock inte Moyes ha några invändningar mot chipskonsumtion. Kolla in det här klippet där Moyes, efter att ha blivit utvisad i en La Liga-match, sätter sig och mumsar på godsaker ihop med Real Sociedads supportrar.

Publicerad 2015-02-05 kl 09:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER