TV: Costa och Ñíguez tog Atlético till tre viktiga poäng

La Liga

Under lördagskvällen tog Atlético Madrid emot Deportivo Alavéz i La Liga.
Då klev Diego Costa och Saúl Ñíguez fram för hemmalaget och säkrade tre viktiga poäng i toppstriden.

I den 32:a omgången av La Liga tog ligatrean Atlético Madrid emot Deportivo Alavés.

Atlético som har fått en flygande start sedan återstarten var ute efter en fjärde raka vinst men de skulle få slita för den.

Första halvleken var ett ställningskrig där Atlético skulle stå för majoriteten av bollinnehavet men det skulle dröja tills "Los Colchoneros" fick hål på gästerna.

I den 59:e matchminuten var det hemmalagets Saul Niguez som hoppade högst på inlägget från Kieran Trippier och fick nicken mot mål. Pacheco i Alavés-målet fick en hand på nicken men inte mer än så. 1-0 till Atlético Madrid.

Drygt tio minuter senare skulle även Diego Costa utöka ledningen till 2-0 från straffpunkten. Spännande skulle det dock bli för i den 93:e matchminuten skulle även Alavéz får en chans från elva meter- som Joselu förvaltade på bästa sätt. Reducerat på Wanda Metropolitano men närmare än så kom inte gästerna.

I och med Atleticós vinst placerar de sig på tredjeplats med 58 poäng. Alavéz i sin tur tappar mark i tabellen. En femtonde plats på 35 poäng.