TV: Eibars jätteskräll - sänkte Atlético

La Liga

Atlético Madrid jagar Barcelona och Real Madrid i toppen.
På lördagen åkte laget på ett bakslag i det genom 2-0-förlust mot Eibar.

Atlético Madrid bortaspelade under lördagskvällen mot Eibar i La Liga och jagade tre poäng för att haka på Barcelona och Real Madrid i toppen av tabellen. Men det var Eibar som överraskade i den tionde minuten genom att ta ledningen. Esteban Burgos blev framnickad i straffområdet efter hörna och satte bollen i nät, men blev först avblåst för offside.

Eibar fick därmed till en början tona ner sitt firande och först en minut efter att bollen var i nät fick Burgos fira sitt första La Liga-mål i karriären, då målet blev VAR-granskat.

- Det är en klockren variant och att flaggan kom upp var fel i det läget, säger C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Atlético jagade kvittering, men fick till slut se sig besegrat. Eibar-mittfältaren Edu Exposito slog på stopptid till med en sträckt vrist i mål till 2-0 och såg därmed till att hemmalaget tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

Eibar är nu på 16:e-plats i ligan, medan Atlético fortsatt är trea. Diego Simeones manskap har nu åtta poäng upp till rivalen Real Madrid i serieledning.

Eibar: Dmitrovic - Tejero, Burgos, Bigas, Angel - Exposito, Alvarez - Leon, Orellana, Inui - Enrich.

Atlético Madrid: Oblak - Arias, Felipe, Savic, Niguez - Correa, Herrera, Thomas, Vitolo - Morata, Felix.