Med drygt tio minuter kvar blev supertalangen inbytt.
På stopptid gjorde han mål - och satte slutresultatet mot Levante till 3-0.

De Jong med sitt första mål för Barça - sätter 2-0
1:25
Memphis Depay sätter 1-0 till Barcelona på straff

Barcelona tog emot Levante i ligan. Då fanns Ansu Fati med på bänken för första gången på tio månader, efter en meniskskada.

Och det började bra för hemmalaget. Efter bara fem minuter fick de en straff tilldömd. Memphis Depay klev säkert fram till straffpunkten och satte 1-0.

Bara minuter senare slog Luuk De Jong till med sitt första mål för klubben och satte 2-0. En fin passning från Sergino Dest gav De Jong bollen rakt framför mål. Och precis som inledningen indikerade var det fortsatt Barcelona för hela slanten under den första halvleken.

I andra halvlek lyckades Levante bättre i sitt försvarsspel, även om Barcelona fortsatt höll taktpinnen. När klockan närmade sig 80 minuter spelade gjorde supertalangen Fati återkomst.

Det var i november 2020 som han utgick skadad och de efterföljande tio månaderna har han varit borta från spel. Nu fick 18-åringen göra sitt första framträdande i tröjnummer tio, som han fick ta över efter Leo Messi. Han sprang in på plan med ett stort leende, till publikens jubel.

Och det blev en drömcomeback. På stopptiden utökade han Barcelonas ledning till 3-0. Han drev själv upp bollen för att sedan avsluta från straffområdets utkant. Han firade tillsammans med publiken - och Barcelonas medical team.

- Jag är väldigt lycklig över segern, och över fansen. Det har varit så lång tid utan att spela. Jag är väldigt glad att vara här. Mina föräldrar är här och även mina sjukgymnaster som har tagit mig igenom de här månaderna. Jag kommer fortsätta träna och försöka få minuter på plan, säger Fati efter matchen i en video på Barcelonas Twitter.

Det blev sista målet i matchen när Barcelona besegrade Levante.

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Piqué, Garcia, Mingueza - Nico Gonzalez, Busquets, Gavi - Coutinho, De Jong, Depay

Levante: Fernandez - Miramon, Postigo, Mustafi, Clerc - Melero, Radoja, Pepelu - De Frutos, Marti, Gomez

Matchen sänds på C More Live och streamas på cmore.se.