TV: Ibrahimovic inbytt mästare - se HELA firandet här

Spanien

Zlatan Ibrahimovic är ligamästare för sjunde året i rad.
Barcelona vann mot Valladolid med 4-0 och säkrade därmed guldet i sista omgången.
Zlatan fick dock följa gulddramatiken från avbytarbänken.

Barcelona ledde den spanska ligafotbollen med en poäng inför avslutningsomgången, och behövde vinna mot Valladolid för att säkra titeln om utmanaren Real Madrid samtidigt skulle besegra Malaga på bortaplan.
Men det blev egentligen aldrig riktigt spännande.

Efter en lång Barca-press tog de ledningen tack vare Luis Prietos självmål, med en halvtimme kvar av matchen ledde de med 3-0 efter mål av Pedro och Lionel Messi.
Tränaren Pep Guardiola valde att satsa på anfallstrion Pedro, Bojan och Messi från start, och därmed ha Ibrahimovic på bänken. Dessutom valde han att byta in Thierry Henry med knappa kvarten kvar att spela.

Lionel Messi ökade sedan på till 4-0 efter ett fint solonummer i slutminuterna, den lille argentinarens 34:e ligamål för säsongen.
Zlatan Ibrahimovic är naturligtvis ändå väldigt delaktig i guldet, även om han petades i sista matchen. Han har gjort 16 mål och hade en riktigt bra period i höstas då han gjorde mål i fem raka matcher.

Han byttes in med tio minuter kvar att spela och fick därmed hyllas av hemmapubliken redan innan slutsignalen. Dessutom höll han på att klacka in 5-0 efter bara några sekunder på planen.
Zlatan har även lyckats med att det osannolika att bli ligamästare för sju år i rad i tre olika länder - även om Juventus fråntogs två titlar i efterhand - vilket blir ett svårslaget rekord.