TV: Ingen Messi - då lekte Fabregas och Alexis Sanchez

Spanien

Barcelona tvingades starta utan skadade Lionel Messi mot Mallorca. Men det gjorde inte så mycket när man hade Alexis Sanchez och Cesc Fabregas.

Barcelonas Lionel Messi har gjort mål på alla 19 motståndarna i ligan. På raken.
Han har gjort 43 mål den här säsongen men var nu skadad och då mönstrade Barcelona en annorlunda elva. Totalt hade spelarna som startar för Barca bara gjort 19 mål tillsammans innan matchen.

Men det stoppade inte Barcelonas offensiv. Alexis Sanchez spelade fram Cesc Fabregas till 1-0 efter 20 minuters spel och bara två minuter senare satte han själv 2-0.
Och det var inte slut där. Duon kom med en ny måldubbel med lika kort mellanrum.
Återigen assisterade Sanchez Fabregas och slog sedan till själv. Den här gången var det också Fabregas som assisterade.

Efter 40 minuter hade alltså Sanchez två mål och två assist medan Fabregas hade två mål och en assist.

I den andra halvleken fortsatte Barcelonas uppvisning och Cesc Fabregas blev den som först nådde ett hattrick och för ovanlighetens skull var det inte Alexis Sanchez som assisterade utan Andres Iniesta. Det var Fabregas första hattrick i hela sin seniorkarriär.

Startelvan: Pinto - Alves, Pique, Bartra, Montoya - Thiago, Song, Iniesta - Sanchez, Fabregas, Tello.
Publicerad 2013-04-06 kl 23:56