POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN
3d

TV: Isak: "Det var det första jag tänkte på när jag gjorde nickmålet"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Alexander Isak i spelaren ovan.

Alexander Isak gjorde ett nickmål mot Färöarna. 
Det första han tänkte på? Klubblagstränarens ord. 
- Han kom direkt och sa: "Du har gjort nickmål", säger han till TV4. 

Alexander Isak, 19, imponerade under senaste landslagssamlingen med två mål i 4-0-segern mot Färöarna på bortaplan i EM-kvalet. Efter spel från start även i det oavgjorda kvalmötet med Norge på Friends Arena, så är anfallaren nu tillbaka i San Sebastián och Spanien igen för spel med Real Sociedad på lördag mot Atlético Madrid i La Liga. 

TV4 har träffat Alexander Isak på ombyggda arenan Anoeta Stadium i San Sebastián. Anfallstalangen berättar att han ser fram emot att spela på arenan, men även att han blev väl mottagen i Real Sociedad igen efter succén i EM-kvalet. Isak berättar att han fick beröm av huvudtränaren Imanol Alguacil för nickmålet mot Föräarna. 

- Det första han sa var om nickmålet jag gjorde. Vi har snackat mycket om att jag måste förbättra det (huvudspelet). Han kom direkt och sa: "Du har gjort nickmål". Det var det första jag tänkte på när jag gjorde nickmålet: "Hoppas han ser det", säger Isak till TV4. 

Isak tycker att han har fått en bra start i Real Sociedad och tror inte att det ska dröja allt för länge innan han får starta en match i La Liga. 

- Det känns ändå som någonting att man har fått hoppa in med så mycket tid kvar av en match och att jag har gjort det hyfsat bra. Jag har också haft en bra vecka bakom mig, så jag hoppas i varje fall att mina chanser är större än vad de var tidigare (att starta). 

Isak konkurrerar främst med Willian José om den centrala anfallsplatsen i laget. José har hittills fått förtroende att starta i säsongens tre inledande matcher. 

- Det är väl jag och han ensamma på just den positionen. Det är en bra konkurrenssituation, tycker jag. 

Isak berättar också att han redan börjat lära sig lite spanska. Däremot kan han möjligen ännu inte ta sig runt helt och hållet i "stan" på egen hand.  

- Vi ska inte testa den nu, men jag förstår ganska mycket. Jag förstår väl mer på en fotbollsplan än inne i stan kanske, men jag har lite lektioner några dagar i veckan, så jag ska nog kunna en del snart, säger Isak. 

- Mina lagkamrater har lektion just nu, men jag slapp undan på grund av intervjun, fortsätter han och flinar. 

Se hela intervjun med Alexander Isak i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-09-12 kl 22:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå