TV: Isak inblandad i sen kvittering i debuten: "Klass på det han gjorde"

La Liga

Real Sociedad fick med sig en poäng borta mot Valencia i La Liga-premiären.
Svenske Alexander Isak, 19, debuterade i andra halvlek och var indirekt inblandad i lagets sena kvittering.

Se alla svenskens aktioner från debuten i spelaren ovan.

Alexander Isak fick inte chansen från start i Real Sociedads La Liga-premiär. Men forwarden gavs möjligheten till debut i sin nya liga under lördagen ändå. I den 71:a minuten byttes svensken in istället för Adnan Januzaj.

Valencia tog ledningen i den 58:e minuten, genom Kevin Gameiro. Samme Gameiro missade sedan en straff i den 94:e minuten. Då kunde han sätta spiken i kistan för matchen men sköt högt över.

Matchen blev 100 minuter lång och dramatisk mot slutet. I den 98:e minuten ordnade just Alexander Isak ett farligt frisparksläge åt Real Sociedad. Svensken dribblade bort Ezequiel Garay och fälldes precis utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken sköt Willian José på Francis Coquelins ena hand, varpå domaren pekade på straffpunkten.

Straffen förvaltade Mikel Oyarzabal till 1-1 och därmed var Alexander Isak åtminstone indirekt inblandad i bortalagets viktiga premiärkvittering.

Efter slutsignalen fick Isak beröm av C Mores expert Marcelo Fernandez.

- Han är inblandad i två, tre situationer och det är klass på dem, sa Fernandez i sändningen från matchen.

I den 89:e minuten ville Isak ha straff. Då höll han bort en motståndarspelare inne i straffområdet och föll när han försökte vända om för att avsluta. Men domaren friade.

Valencia: Ciliessen – Wass, Garay, Paulista, Costa – Soler, Kondogbia, Coquelin, Guedes – Gameiro, Rodrigo

Real Sociedad: Moya – Zaldua, Illarramendi, Zubeldia, Willian José, Oyarzabal, Januzaj, Aihen, Ödegaard, Le Normand

Matchen mellan Real Sociedad och Valencia visas på C More Fotboll och streamas på cmore.se. Sändningsstart 16.50, matchstart 17.00.