TV: Isak mållös när Real Sociedad tog säsongens första seger

La Liga

Efter en 4-2-förlust förra veckan studsade Real Sociedad tillbaka under söndagen.
De bärgade säsongens första trepoängare genom 1-0 mot nykomligen Rayo Vallecano.
För Alexander Isaks del blev det 88 minuter och en mållös insats.

Real Sociedad sparkade igång sin La Liga-säsong förra veckan på Camp Nou mot Barcelona. Dessvärre slutade det med en 4-2-förlust och för Alexander Isaks del missade han den matchen på grund av en mindre skada. Men när "La Real" tog emot nykomlingen Rayo Vallecano i hemmapremiären under söndagen fanns svensken med från start.

Det var dock inte Isak som skulle spela huvudroll för dagen, utan den spanske landslagstjärnan Mikel Oyarzabal. 24-årige Oyarzabal var först nära att ge hemmalaget ledningen på tilläggstid i den första halvleken, men det var först i den 70:e matchminuten som han skulle få utdelning när Real Sociedad tilldelades en straff då Ivan Balliu tagit bollen med handen i eget straffområde. Fram till straffpunkten klev Oyarzabal och han gjorde inga misstag, utan satte 1-0 till Real Sociedad.

Det blev sedan matchens enda mål och matchen slutade 1-0 till "La Real". En skön seger och en revansch på sig själva efter nederlaget i premiären förra veckan. För Alexander Isaks del blev det 88 minuter innan han byttes ut Ander Guevara.

Härnäst möter Real Sociedad Levante på hemmaplan, medan Rayo Vallecano tar sig an Granada på hemmaplan.

Startelvor

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Munoz - Zubimendi, Merino - Oyarzabal, Silva, Barrenetxea - Isak.

Rayo Vallecano: Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F. Garcia - Valentin, Comesana - Merquelanz, Trejo, A. Garcia - Martin.