TV: Isak med femte ligamålet i Real Sociedads storseger

Alexander Isak bjöd på sitt femte ligamål mot Mallorca.
Då vann Real Sociedad med 3-0 och bärgade tre nya poäng.
- Vi är inte överraskade, säger Portu om Isaks insats i C Mores sändning.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Alexander Isaks anfallskonkurrent Willian José rapporteras vara nära en övergång till Tottenham och var i veckan utanför Real Sociedads matchtrupp i Copa del Rey. Även den här söndagen satt José på läktaren och åter fick därmed i stället Isak chansen från start, för tredje matchen i följd.

Isaks Real Sociedad var till en början lite tillbakapressat och skapade inte särskilt mycket framåt, men fick i slutet av första halvlek en bra chans. Isak tog ner bollen på bröstet i straffområdet, blev fri med målvakten Manolo Reina, men lyckades inte hitta in med bollen i nät. I stället stod Reina för en fin räddning på svenskens avslut till 0-0 i halvtid.

Men Isak skulle få fler chanser på sig att göra mål.

I 46:e minuten höll han sig framme på ett inspel i straffområdet av Portu och avslutade direkt i mål till 1-0. Förarbetet var dessutom vackert, då Portus inspel var på volley efter en lyftning in i straffområdet. Isak fick därmed fira sitt femte ligamål den här säsongen i La Liga och åttonde totalt med cupspelet inräknat.

- Vi vet exakt hur han (Alexander Isak) spelar och vad det är för spelare. Vi är inte överraskade. Vi ser honom varje dag på träning, säger Portu i C Mores sändning.

Bara några minuter senare utökade även "La Real" till 2-0. Inhopparen Ander Barrenetxea sköt via Fran Gamez som styrde in bollen i eget mål. Isak blev därefter utbytt i 80:e minuten och fick från sidan se Portu skriva slutresultatet till 3-0.

Real Sociedad är nu på sjätteplats i La Liga och ställs härnäst på onsdag mot Osasuna i åttondelsfinalen i Copa del Rey. I ligan väntar Leganés borta nästa söndag.

Real Sociedad: Remiro - Munoz, Normand, Llorente, Zaldua - Oyarzabal, Merino, Zubeldia, Portu - Ødegaard, Isak.

Mallorca: Reina - Gamez, Valjent, Raillo, Lumor - Rodriguez, Febas, Baba, Junior - Hernandez, Budimir.

Matchen mellan Mallorca och Real Sociedad visas på Sportkanalen och streamas på cmore.se.