TV: Isaks Real Sociedad hade chansen att gå upp i serieledning - föll mot Sevilla

Real Sociedad hade chansen att gå upp i serieledning.
Då föll Alexander Isaks lag med 3-2 mot Sevilla.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter att Real Madrid och Atlético Madrid kryssat i lördags hade Real Sociedad chansen att gå upp i serieledning i mötet med Sevilla. Men så blev det inte.

Med Alexander Isak på bänken fick annars Real Sociedad en smakstart. Redan i den fjärde minuten gjorde Mikel Oyarzabal 1-0 för ”La Real”.

Men Sevilla kom tillbaka och tog ledningen. I den 18:e minuten knorrade Nolito in bollen på volley efter att ha fått ett inspel i straffområdet från Jesus Navas. Ställningen stod sig till halvtid, men någon minut efter paus sköt Lucas Ocampos dit 2-1 till Sevilla.

Efter det gick det lite stiltje i Real Sociedads anfallsspel och med en dryg halvtimme kvar av matchen byttes Alexander Isak. Anfallaren var sånär att springa sig fri precis efter att han fått beträda planen, men möjligheten rann ut i sanden.

I stället var det Sevilla som gjorde 3-1. Alejandro Pozu slog in bollen i straffområdet och Real Sociedad-målvakten Moya tvingades att bara nätt och jämt tippa ut bollen, eftersom inspelet var nära målområdet. Då höll sig Franco Vasquez framme och utökade Sevillas ledning.

Real Sociedad reducerade i slutet genom Portu, men närmare än så kom man inte.

3-2-förlusten innebär att Real Sociedad är femma i La Liga med två poäng upp till ledande Real Madrid. Sevilla å sin sida är sjätteplacerat efter segern.