TV: Isaks straffmål bortdömt i seger: "Slarvigt"

La Liga

Alexander Isak slog in bollen i mål från straffprunkten, men fullträffen godkändes inte av huvuddomaren.
- Vilket drama och vad slarvigt av Isak, säger C More-kommentatorn Adam Pinthorp i sändningen.

Se Isaks straffmiss i spelaren ovan.

1:01
Isak kvitterar på straff - målet döms bort
4:19
Höjdpunkter: Vinst för Real Sociedad mot Elche trots straffmiss av Isak

När Real Sociedads huvudtränare, spanjoren Imanol Alguacil, presenterade sin elva inför matchstart stod det klart att svenske Alexander Isak ännu en gång skulle finnas med från start. En anledning till det är sannolikt att anfallaren blev målskytt mot Espanyol i måndags.

Efter lite mer än en kvart, drygt tio minuter efter att Elche tagit ledningen, tilldelades Real Sociedad en straffspark efter att norske Alexander Sørloth gått omkull. Nämnde Alexander Isak stegade upp och slog straffen i mål, men målet underkändes då domaren ansåg att svensken stannade upp medan han pendlade med benet för att slå in bollen.

Med en halvtimme spelad skulle dock kvitteringen komma från Real Sociedad. På inlägg från David Silva kunde nämligen nämnde Sørloth göra 1-1. Sisådär åtta minuter senare nickade även Robin Le Normand in 2-1.

Därefter föll inga fler fullträffar. Alltså segrade Real Sociedad med uddamålet.

Elche: Badia - Palacios, Roco, Gonzalez, Mojica - Tete Morente, Mascarell, Gumbau, Fidel - Carrillo, Milla.

Real Sociedad: Remiro - Zaldua, Zubeldia, Le Normand, Rico, Merino, Zubimendi, Silva - Rafinha - Sørloth, Isak.

Publicerad 2022-04-10 kl 20:30