TV: Barcelona och Atlético kryssade - efter fyra (!) straffsparkar

La Liga

Det blev en straffmatch mellan Atlético Madrid och Barcelona.
En straffmatch som slutade 2-2.

Det bjöds på en och annan straff när Barcelona och Atlético Madrid spelade 2-2 under tisdagskvällen.

Barcelona var det enda laget i matchen som gjorde mål på annat sätt än från elva meter. Efter tolv minuters spel skickade Lionel Messi in bollen i straffområdet och Diego Costa tråcklade in den i eget mål. 1-0 till Barça.

Sedan haglade straffarna.

Kort efter 1-0-målet fällde Arturo Vidal Yannick Carasco i eget straffområde och domaren pekade på elvameterspunkten. Då räddade Marc-Andre ter Stegen det första försöket från Diego Costa. Men på ett regelvidrigt sätt. Barcelona-målvakten hade tjuvat och Atlético Madrid fick slå om straffen. Då var Saul säker. 1-1.

Kort efter paus fick även Barcelona straff efter att Felipe gjort ner Nelson Semedo. Lionel Messi var iskall från straffpunkten och chippade in 2-1.

Men Atlético fick sedan ytterligare en straff efter att Carrasco gått omkull i straffområdet på nytt. Även den gången var Saul säker och satte dit 2-2, vilket blev matchens slutresultat.

Barcelona är nu en poäng bakom ledande Real Madrid med en match mer spelad. Atlético Madrid skuggar på tredjeplatsen, men huvudstadslaget har elva poäng upp till Barça.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, Vidal - Messi, Luis Suárez, Riqui Puig.

Atlético Madrid: Oblak - Arias, Gimenez, Felipe, Lodi - Llorente, Thomas, Saul, Carrasco - Correa, Costa.