TV: Isak utbytt mållös när Real Sociedad bärgade första segern

La Liga

Alexander Isak lämnade planen mållös mot Elche.
Trots det vann Real Sociedad klart med 3-0 i La Liga.

Sveriges landslagsanfallare Alexander Isak spelade från start, men lämnade planen mållös i säsongens två första matcher mot Real Valladolid (1-1) och mot Real Madrid (0-0) i La Liga. Trots det fick han ändå förtroende att starta på lördagen mot Elche borta i ligaspelet.

Då inledde den svenske anfallaren piggt och var tidigt nära att ge "La Real" ledningen i matchen. Isak tog i den 16:e minuten emot ett inspel i straffområdet och hotade med ett farligt avslut på mål. Real Sociedad inledde även generellt sett bäst i matchen och hade mycket boll på offensiv planhalva. Lite senare fick även Isak ytterligare en chans på ett inlägg, men då klackade han bollen i ribban och över mål. Därmed slutade första halvan av matchen i stället mållös.

Isak inledde även den andra halvan av matchen på planen, men blev utbytt mållös efter 68 minuters spel. Dessförinnan gjorde Portu 1-0 till "La Real", medan Adnan Januzaj och Roberto Lopez utökade senare till slutresultatet 3-0.

Real Sociedad bärgade därmed säsongens första seger och har nu fem poäng efter tre spelade matcher i år i La Liga. Isak är i sin tur mållös efter tre raka starter i ligan.

Elche: Badia - Verdu, Calvo, Josema - Josan, Cifuentes, Guti, Fidel - Morente, Mfulu, Milla.

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Elustondo, Normand, Munoz - Guevara, Merino - Portu, Oyarzabal, Silva - Isak.