Efter en ordentlig överkörning hemma mot Mallorca passerade "Los Blancos" Atletico Madrid i tabelltoppen.

Höjdpunkter: Asensio och Benzema ledde Real Madrid till storseger mot Mallorca
Drömstart för Real Madrid - Benzema målskytt efter försvarstabbe
Målkalas på Bernabeú - två mål på 70 sekunder
Asensio med sitt andra mål i matchen fram till 3-1
1:16
Asensio gör hattrick - 4-1 till Real Madrid

Real Madrid fortsätter att imponera den här säsongen. Hemma mot Mallorca blev det en ny storseger efter att Marco Asensio gjort hattrick mot sin tidigare klubb.

Det dröjde bara två minuter innan hemmalaget skulle ta ledningen. Karim Benzema sprang sig loss efter ett misstag i gästernas försvar och gjorde 1-0 för Real Madrid.

- Det är en dålig förstatouch som han försöker rädda upp, och halkar sen. Benzema får ett friläge och det missar han inte, säger C Mores expert Marcelo Fernandez.

Efter 24 minuter kom också 2-0. Släkten är värst som det brukar heta, Marco Asensio, fostrad i just Mallorca, gjorde 2-0 och valde att inte fira av respekt för sin barndomsklubb.

Men gästerna från "Mallis" skulle svara snabbt. 70 sekunder efter Real Madrids 2-0 kom en reducering. Lee Kang-In med en sanslös soloprestation och 2-1 efter bara 25 minuter.

Asensio var dock inte klar. Långt därifrån. Spanjoren gjorde 3-1 kort efter Mallorcas reducering och i den andra halvleken fullbordade han sitt hattrick fram till 4-1.

- Vilket lyckodrag av Ancelotti att flytta ner honom på det där centrala mittfältet lite till höger så han kan vika in med sin vänsterfot. Men väldigt passivt försvarsspel av Mallorca, Asensio får väldigt mycket tid och de vet att han har en väldigt fin vänster, säger Fernandez i C Mores sändning.

Karim Benzemas galna målform håller i sig. Fransmannen gjorde 5-1 i den 78:e matchminuten när han kom fri något till höger och placerade in bollen i mål. Mallroca föll ihop fullständigt och i 84:e matchminuten fastställde inbytte Isco slutresultatet fram till 6-1.

Benzema står redan på åtta gjorde mål och toppar skytteligan överlägset. Anfallsstjärnan har nu gjort 200 ligamål i Real Madrid-tröjan.

Med segern så gick Real Madrid upp i topp, två poäng före lokalkonkurrenten Atletico Madrid.

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Alaba, Gutierrez - Asensio, Camavinga, Valverde - Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr

Mallorca: Reina - Sastre, Valjent, Gaya, Olivan - Take, Battaglia, Kang-In, Febas, Junior - Hoppe

Publicerad 2021-09-22 kl 23:59