TV: Morata tvåmålsskytt när Atlético slog Mallorca

La Liga

Atlético Madrid är tillbaka på vinnarspåret - och Alvaro Morata ser ut att ha hittat tillbaka till målet.
Anfallaren slog till med två fullträffar i kvällens möte med Real Mallorca.

Se straffen som Morata fick slå om i spelaren.

Atlético Madrid tog ledningen efter knappt en halvtimmes spel efter att ha fått straff. Alvaro Morata klev fram, men fick se sin straff räddas av Reina i Mallorcas mål. Straffen fick dock gå om efter att VAR-domarna ansett att Reina lämnat linjen för tidigt.

- Jag tycker att han har vänster häl kvar på mållinjen. Reprisen visar det. Jag förstår protesterna, säger kommentator Christopher Kviborg i C Mores sändning.

På det andra försöket satte Morata bollen i mål till 1-0.

På stopptid i den första halvleken utökade Atlético till 2-0 genom ett nytt mål av Morata, som därmed gjorde lika många mål på en halvlek som han gjort tidigare i La Liga under kalenderåret 2020.

Med drygt tio minuter kvar av matchen kunde Koke fastställa slutresultatet till 3-0 genom ett volleyskott som styrdes i mål via en Mallorca-back.

Segern gör att Atlético befäster sin tredjeplats i La Liga, där man har åtta poäng upp till tvåan Barcelona med en match mer spelad. Mallorca ligger kvar på nedflyttningsplats med fem poäng upp till Celta Vigo på säker mark.

I nästa omgång möter Atlético Celta Vigo på bortaplan.

Atlético Madrid: Oblak - Trippier, Savic, Gimenez, Sanchez - Carrasco, Saul, Llorente, Koke - Joao Felix, Morata.

Real Mallorca: Reina, Pozo, Raillo, Sedlar, Gamez, Baba, Febas, Trajkovski, Rodriguez, Take, Hernandez.