TV: Braithwaite-show när Barcelona besegrade Real Sociedad

La Liga

Barcelona besegrade Real Sociedad i ligapremiären med 4-2.
I huvudrollen fanns danske Martin Braithwaite som stod för två mål och en assist.

Pique gör Barcelonas första mål för säsongen - sätter 1-0 mot Real Sociedad

Under söndagen sparkade Barcelona igång sin ligasäsong när man tog emot Alexander Isaks Real Sociedad hemma på Camp Nou. Dock fanns det ingen Isak med i "La Reals" trupp, då svensken dragit på sig en mindre skada och missade matchen.

Värt att notera för Barcelona var att nyförvärven Eric Garcia och Memphis Depay fanns med från start.

Och just Depay skulle spela en nyckelroll i den första halvleken. Nederländaren skapade flera lägen med sin känsliga högerfot och var nära på att sätta ett läge själv innan öppningsmålet kom - som han assisterade till.

På en frispark hittade Depay mittbacken Gerard Pique i "La Reals" straffområde, som nickade in 1-0 till hemmalaget och sedan firade genom att kyssa klubbmärket. Målgesten är kanske vanligtvis inte är något som är värt att notera, men just denna vecka är det så eftersom Pique sänkt sin lön avsevärt för att Barcelona ens skulle kunna registrera Depay och Garcia till premiärmatchen. En kärlekförklaring av mittbacken.

Precis innan halvtid utökade dessutom Barcelona. Efter att ha satt press på bollhållare stal Barça bollen från Real Sociedad-försvaret och Frenkie de Jong hittade till slut Martin Braithwaite framför mål. Den danske landslagsanfallaren gjorde inga misstag utan stötte säkert in 2-0.

Med timmen spelad skulle Barcelona även sätta trean, återigen genom Braithwaite. Real Sociedads målvakt lämnade retur på ett skott ifrån Jordi Alba, varpå bollen damp ner precis vid fötterna på Braithwaite - som på en gång dunkade in 3-0-målet förbi två La Real-försvarare som försökte täcka målet.

Men innan matchen var slut skulle Real Sociedad ge den lite puls. Först reducerade Julen Lobete i den 82:a minuten, och sedan reducerade Mikel Oyarzabal återigen tre minuter senare till 3-2 genom en magisk frispark som var otagbart för Barcelonamålvakten Neto.

Hemmalaget skulle dock ta död på matchen när La Real jagade en kvittering. I den 91:a minuten höll sig Braithwaite framme igen och spelade fram inbytte Sergi Roberto som spikade slutresultatet 4-2 från nära håll.

Härnäst möter Barcelona Athletic Bilbao på bortaplan, medan Real Sociedad spelar hemmapremiär mot nykomlingen Rayo.

Barcelona: Neto - Dest, Garcia, Pique, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Griezmann, Depay, Braithwaite.

Real Sociedad: Remiro - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Munoz - Zubimendi, Merino - Portu, Silva, Januzaj - Oyarzabal.

Publicerad 2021-08-15 kl 22:07