Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Kennedy tänker inte ens på landslaget - trots målet mot Real

Kennedy Bakircioglu nätade mot självaste Real Madrid.
Men det var ingen landslagsbiljett.
– Jag tänker bara på Racing nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Racing Santander förlorade mot serietvåan hemma på Sardinero under söndagskvällen. Ett rättvist 3-1-resultat, där ”Marängerna” var det klart vassare laget matchen igenom. Trots det får minnet betecknas som något av det häftigaste Kennedy Bakircioglu varit med om.

- Visst är det så, självklart är jag jätteglad över att göra mål mot ett av världens starkaste lag. Och mot Iker Casillas dessutom - den kanske grymmaste målvakten som finns. Det är inte många som klarar det under sin karriär. Samtidigt vet jag att vår insats som helhet inte var perfekt, vi har presterat helt annorlunda på hemmaplan tidigare, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Särskilt Racings straffbom vid ställningen 2-0 grämer honom, och Bakircioglu ser även brister i sitt eget spel. Mot ett så pass starkt motstånd är det svårt att visa upp hela sin repertoar, förklarar 29-åringen.

- Man får se det som ett plus att jag gör målet, förstås. Men jag vet med mig att jag inte fick ut allt jag ville i går. Fast det är klart, Real Madrid har satsat så oerhört mycket på att bli mästare, de har anställt José Mourinho - då är det ingen skam att vi inte vinner.

Hur svårt är det att möta den här sortens lag?
- Svårt, såklart, de är jäkligt bra. Nu hade de inte Cristiano (Ronaldo) med, men fortfarande har de så oerhört skickliga individualister. Se på Xabi Alonso som är fantastisk på mittfältet, och Özil som var kanon mot oss. Eller på Benzema där framme med Adebayor. När Real väl sätter fart, då går det ju undan, inget snack om den saken, säger Bakircioglu.

Klarar du själv att hänga med i de lägena?
- Alltså, jag är ju inte försvarare direkt, men det blir defensivt jobb ute på min högerkant också. Och visst, det är världslirare vi möter, så ibland går det ju oerhört fort i omställningar och så. Titta på deras första mål till exempel, helt otroligt, det måste man erkänna, säger Kennedy.

Han hyllar Reals fantastiska klapp-klapp-spel som ställde gästerna totalt och slutade med att Emmanuel Adebayor blev helt fri framför öppen bur.

- Ett av de snyggaste målen på hela säsongen, tycker jag, och det tror jag att många håller med mig om också. Och som sagt – det här var alltså utan Ronaldo. Vi får helt enkelt medge att vi föll mot ett duktigare lag.

Vad säger du om din egen säsong så här långt?
- Jo, men jag har självförtroende, jag spelar regelbundet och lyckas med mina assist. Men det kan absolut bli bättre de sista elva, tolv omgångarna. Det vore skönt att göra ett par mål till och få en fin statistik på vad man presterat. Med tanke på att det här är mitt första år i La Liga och att jag inte spelade så mycket i slutet på Ajaxtiden, så tycker jag att jag ska vara nöjd än så länge.

Räcker det till ett samtal från landslaget, tror du?
- Jag tänker inte ens på det längre. Och sedan ska jag inte vara med bara för att jag gör mål mot Real Madrid. Så ska det inte vara. Det borde räcka med vad jag visat fram till den här matchen. Jag tycker att jag gjort det tillräckligt bra redan nu. Men jag orkar inte fundera på det, jag vill bara göra det bra i Racing Santander och få en stark avslutning under våren, säger Bakircioglu.

Publicerad 2011-03-07 kl 15:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons