TV: Ketchupeffekt för Barca - nollan intakt

Spanien

Nioende matchen - nionde nollan. Barcelonas otroliga svit håller i sig efter 3-0 mot nykomlingen Eibar på Camp Nou.

Barcelona har efter nio omgångar fortfarande inte släppt in ett enda mål i La Liga. Man toppar ligan med 23 poäng.

Under lördagskvällen kom nykomlingen Eibar på besök på Camp Nou.

Barca hade svårt att få hål på bortalaget i den första halvleken. Och efter 40 minuter hade Eibar kunnat ta ledningen när Capa sprang sig loss och försöka peta in bollen bakom Bravo. Men nyförvärvet i mål räddade Barcelona.

I den 44:e minuten fick båda lagen en vass möjlighet. Leo Messi nickade i ett bra läge runt straffpunkten men avslutet gick rakt på Irureta. Direkt efter vände spelet och Saul Berjón kom ren med Bravo. Men målvakten var på nytt med bra och kunde styra undan.

När signalen för halvtid gick buades Barcelona ut av hemmafansen.

En kvart in i den andra halvleken skulle det dock lossna för hemmalaget. Leo Messi hittade Xavi med en magnifik passning och mittfältaren lyfte kyligt in bollen i mål.

I den 72:a minuten fick Neymar stå fri i straffområdet och kunde på volley skjuta in 2-0 för hemmalaget. Bara två  minuter samspelade han med Messi och argentinaren tog sig förbi sin försvarare och sköt 3-0 via stolpen.

Den avslutande kvarten blev en defilering för Barcelona. Efter nio omgångar har man fortfarande inte släppt in ett enda mål bakåt.

Publicerad 2014-10-18 kl 21:45