TV: "Kortslutning" av Carvajal - Real tappade i toppstriden

La Liga

Det blev bara 1-1 för Real Madrid borta mot bottenlaget Elche.
"Los Blancos" tog visserligen ledningen, men svagt försvarsspel av Dani Carvajal bäddade för Reals poängtapp.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Det var ett pressat Real Madrid som ställdes borta mot Elche under onsdagen. Tidigare under kvällen hade Atlético Madrid städat av Getafe på hemmaplan och därmed drygat ut serieledningen i La Liga. För att inte tappa ytterligare mark i toppen behövde därför "Los Blancos" ta tre poäng borta mot Elche.

Det blev lättare sagt än gjort.

Real inledde visserligen piggt i första halvlek och i inledningen av matchen hade till exempel Marcelo ett avslut i ribban. Efter kvartens spel skulle också Real ta ledningen sedan Luka Modric påpassligt hållit sig framme och nickat in returen på Marco Asensios ribbavslut.

Resultatet stod sig också halvleken ut men i den andra skulle Elche kvittera.

Efter drygt 50 minuters spel fick hemmalaget en frispark och efter att Dani Carvajal omfamnat en Elche-spelare pekade domaren på straffpunkten.

- Det är en makalös tröjdragning. Kortslutning, kommenterade C Mores Christopher Kviborg.

Från straffpunkten var Fidel Chavez säkerheten själv och med ett distinkt avslut satte han dit 1-1.

Under matchens avslutande del skapade Real Madrid tryck mot Elches mål där bland annat Sergio Ramos hade ett fint läge att näta med 20 minuter kvar. Mittbackens avslut från nära håll kunde dock räddas.

I stället för Real-mål framåt fick Elche, som är placerade i bottenskiktet av La Liga, ett gyllene läge att avgöra. På tilläggstid dömde domaren frispark precis utanför straffområdet och Gonzalo Verdu fick fin träff med högerfoten. Bollen såg ut att gå in i nät men Thibaut Courtois kunde parera och blev därmed poängräddade för sitt Real.

1-1-resultatet gör att Real Madrid nu är två poäng bakom serieledande Atlético. Noterbart är dock att Real har två matcher mer spelade än huvudstadskonkurrenten.

Elche: Badia - Barragan, Verdu, Josema, Sanchez Mino - Rodriguez, Marcone, Guti, Chaves - Boye, Ariel Rigoni.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Asensio.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.