TV: Kräftgången fortsätter för Barca - tappar i toppstriden

La Liga

Barcelona fick nöja sig med en poäng från hemmamötet med Eibar (1-1).
Med två matcher fler spelade ligger man nu sju poäng efter serieledande Atlético Madrid.

Se höjdpunkterna från Barca-Eibar.

Lionel Messi fanns inte med när Barcelona kom ut från spelartunneln inför kvällens möte med Eibar. I den skadade storstjärnans ställe bestämde sig Ronald Koeman för att ställa ett ungt lag på banan.

Oscar Mingueza, Sergino Dest och Pedri fick chansen från start - medan Riqui Puig och Francisco Trinaco skulle komma in senare i matchen.

Barcelona skulle börja bäst och ha stort spelövertag. Tidigt i matchen tilldelades man en straff efter att Ronald Araujo sparkats ner i straffområdet, men Martin Braithwaite fick inte alls till det från elva meter och sköt långt utanför.

Några minuter senare trodde dansken att han hade revanscherat sig, men hans mål dömdes bort för offside.

Istället var det gästerna som skulle bryta dödläget. En bit in i den andra halvleken slarvade Barcelona-försvaren Ronald Araujo rejält och Kike kunde storma fram mot mål och placera in bollen fram till 1-0 för Eibar.

Men Barcelona skulle få dit sin kvittering. Ousmane Dembele, som precis innan Eibars ledningsmål haft ett ypperligt läge, stod för 1-1-målet. Efter kvitteringen fortsatte Barcelona att trycka på, men det ville sig inte för hemmalaget som fick nöja sig med en poäng från tisdagens tillställning.

Resultatet innebär att Koemans gäng står kvar på sjätte plats i La Liga, medan Eibar tar sig upp på 14:e plats.

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Lenglet, Mingueza - Dest, Pjanic, De Jong, Firpo - Griezmann, Braithwaite.

Eibar: Dmitrovic - Pozo, Burgos, Bigas, Soares - Kouli Diop, Alvarez - Kadzior, Exposito, Unui - Kike.