TV: Kryss mellan PSG och Barca - mål av Zlatan och Messi

0-1 Rafinha
0-2 Messi (str)
1-2 Ibrahimovic (str)
2-2 Camara

I sin första match för sin nya klubb, för en vecka sedan — en klack, ett skott, ett mål efter några minuter.

I den andra fick Zlatan Ibrahimovic mest se på när hans lag försvarade. Inga egna lägen.

Blir lätt så mot Barcelona.

Hemmadebut för Zlatan Ibrahimovic för sin nya klubb Paris Saint-Germain på Parc des Princes. Mot de forna lagkamraterna i Barcelona.

De senaste årens dominanter mot dem som storsatsar nu.

Fyra saker att reda ut:

+Zlatans stjärnstatus.

+Zlatans position.

+Dramatiken i att möta Barcelona.

+Har PSG någon chans mot storlagen?

Zlatans stjärnstatus kunde man börja fundera lite kring vid ett tillfälle i första halvlek. Paris fick frispark och Zlatan var en av dem som stegade upp. Men det var Nene som slog den.

Zlatan tog straff

I andra halvlek fick Paris straff. Då var det väldigt självklara fötter som trampade fram. Och Zlatan satte straffen där han brukar — otagbart nere i vänstra hörnet.

Vad gäller positionen så har tränaren Carlo Ancelotti sagt att svensken ska ha samma position som han brukar. Vilket borde innebära en fri roll där han ibland kan droppa ner i banan.

Svårt att avgöra om det var så. Eftersom Barcelona tryckte PSG så djupt ner att det mest var försvarsspel för alla utom Ibrahimovic. Och då såg han mest ut som en ensam djupledsanfallare som väntade på bollar.

Fanns det någon dramatik i att möta Barcelona? Nej. Zlatan hälsade på motståndarna innan match och bytte tröja med Carles Puyol i paus.

Paris lyfte i andra

I första halvlek var det bara Barcelona. Redan efter sju minuter 0—1. Det såg ut som det brukade när Barcelona spelar.

Men i andra halvlek lyfte hemmalaget något, och skapade lite anfall. Samtidigt utökade Barcelona på straff innan Zlatan fick sin målchans — också från elva meter.

Resten av matchen byttes till stor del sönder och det var plötsligt mer tydligt en träningsmatch.

Zoumana Camara fick nicka in 2—2 mot slutet. Vilket satte på pränt att det finns möjligheter för det storsatsande PSG.

PSG: Douchez, Jallet, Sakho, Alex, Maxwell, Bodmer, Rabiot, Pastore, Nene, Lavezzi, Ibrahimovic.

Barcelona: Valdes, Dani Alves Puyol, Alexis, Messi, Mascherano, Sergio Busquets, Afellay, Sergi roberto, Planas, Rafinha.

Publicerad 2012-08-04 kl 20:52