TV: Leganés degraderat – trots kryss mot Real i ligaavslutningen

La Liga

Leganés åker ur La Liga.
Det trots kryss, 2-2, mot Real Madrid i ligaavslutningen.

I veckan blev Zinedine Zidanes Real Madrid La Liga-mästare efter vinst, 2-1, mot Villarreal. Under kvällen skickade man ned Leganés till den spanska andradivisionen efter ett oavgjort resultat.

Trots ett tidigt öppningsmål av Sergio Ramos stod det något överraskande 1-1 när lagen gick in i Estadio Municipal de Butarques katakomber för pausvilan. Vem som kvitterade för hemmalaget? En 19-årig Bryan Gil.

Det var efter ett inlägg från Jonathan Silva som Gil snyggt kunde ta ned bollen för att därefter behärskat skjuta in utjämningen.

Tidigt i den andra akten återtog gästerna ledningen. På passning från Isco placerade Marco Asensio stensäkert in 2-1. Men de blåvitklädda hemmaspelarna gav sig inte.

Med drygt tio minuter kvar av mötet i utkanten av den spanska huvudstaden sköt ivorianen Roger Assale in 2-2. Ett mål som blev drabbningens sista när bataljen mellan lagen slutade oavgjort.

Matchresultatet räcker däremot inte för att Leganés ska spela kvar i La Liga till hösten, utan ”Los Pepineros” degraderas till Segunda División.

Leganés: Cuellar - Rosales, Bustinza, Tarin, Siovas, Silva - Ruibal Garcia, Amadou, Recio, Gil - Manu.

Real Madrid: Areola - Lucas, Militao, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Isco - Asensio, Benzema, Vinicius Junior.