TV: Lenglet frälste Barcelona - och blev utvisad

La Liga

Barcelona jagar serieledande Real Madrid i toppen av tabellen.
Då steg Clément Lenglet fram i mötet med Real Betis och avgjorde matchen - för att sedan bli utvisad.

Se Lenglets avgörande mål i spelaren.

Det är en pressad tränare i form av Quique Setién i Barcelona dessa dagar. I veckan åkte det spanska storlaget ur Copa del Rey efter en förlust mot Athletic Bilbao och under söndagen satte Real Madrid press på Barcelona efter vinsten mot Osasuna. Och det skulle visa sig bli en tufft för Barcelona i kvällens match mot Real Betis.

I den fjärde minuten fick nämligen Barcelonas Clément Lenglet en boll på handen i straffområdet. En hands som domaren Jose Sanchez Martinez missade men fick en bättre uppfattning om efter en VAR-koll innan han pekade på straffpunkten. En straff som Betisspelaren Sergio Canales förvaltade på bästa sätt. 1-0 gästerna Real Betis.

Men spanska storlaget Barcelona skulle kontra snabbt. På en klockren genomskärare från Lionel Messi blev Frenkie de Jong helt fri och kunde skjuta in kvitteringen för Barcelona. Utjämnat på Benito Villamarin.

Men Real Betis skulle återigen ta ledningen. På en kontring i den 27:e minuten gick Nabil Fekir själv och kunde dundra in 2-1-målet i bortre gaveln. Barcelona låg sedan på för en kvittering innan halvtid och i den allra sista tilläggsminuten av första halvleken kom kvitteringen. På en frispark hittade Lionel Messi fram till Sergio Busquets som kunde, efter lite gruff i Betis straffområde, skjuta in kvitteringen precis innan halvtidsvisslan ljöd.

Den andra halvleken skulle domineras av Barcelonas jakt på ett segermål och det skulle ge utdelning. På ännu en perfekt hörna från Lionel Messi i den 72:a minuten hoppade Clément Lenglet högst och blev stor matchhjälte när han nickade in avgörandet. Men glädjen skulle bli kortvarig. Bara sju minuter senare blev matchhjälten utvisad efter sitt andra gula kort. Messi hade ett ypperligt läge att punktera matchen i slutminuterna men skottet tätt utanför.

I och med Barcelonas vinst placerar de sig två i tabellen, tre poäng bakom serieledande Real Madrid.