TV: Levante tappade till förlust i målrikt derby - utökade eget rekord

La Liga

Levante ledde med 2-0 i hemmaderbyt mot Valencia.
Då tappade de allt och förlorade med 3-4.
Nu har Levante gått 26(!) raka La Liga-matcher utan seger.

Redan i förra omgången slog Levante rekordet för längsta segerlösa svit i La Liga-historien efter bortaförlusten mot Espanyol. Det var Levantes 25:e ligamatch i rad utan seger (inräknat de åtta sista matcherna förra ligasäsongen).

I måndagens hemmaderby mot stadsrivalen Valencia såg det ut som att Levantes spelare och supportrar äntligen skulle få fira en efterlängtad seger. Mål från Jose Camana (på egen straffretur) och Roger Marti gav Levante en 2-0-ledning efter 24 minuter, men glädjen blev kortvarig.

Precis före paus lyckades Goncalo Guedes nämligen reducera för gästerna. Direkt i andra halvlek var Levante sedan nära att utöka ledningen, men Dani Gomez prickade ribban.

I anfallet därpå fick Valencia en straff som Carlos Soler kyligt förvaltade till 2-2. Soler fullbordade därefter vändningen när han blev frispelad i djupled och tryckte dit 2-3 med knappa tjugo minuter kvar.

I den 85:e minuten var det Guedes tur att bli tvåmålsskytt för Valencia när han retfullt enkelt rullade in 2-4. Levante lyckades visserligen reducera på tilläggstid genom Enis Bardhi, men föll i slutändan med 3-4 i Valencia-derbyt.

Levante står därmed kvar med en nolla i vinstkolumnen efter 18 omgångar av La Liga-säsongen. Sammanlagt har de nu gått 26(!) raka matcher i den spanska högstaligan utan att vinna. Muntrare miner hos segrande Valencia som nu bara har två poäng upp till en Champions League-plats.