POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

TV: Ligarekord av Rayo - 29 raka passningar innan målet

Nästa

Avbryt
Försök igen

BARCELONA. Rayo Vallecano slog nytt ligarekord när man gjorde mål efter 29 raka passningar - Vi vill efterlikna Guardiolas Barça, säger Roberto Trashorras efter matchen till Marca.

Rayo Vallecano bjöd på en stor uppvisning när man på bortaplan besegrade Granada med 0-3 under helgen.

Likt man har gjort hela säsongen ägde Rayo Vallecano bollinnehavet under matchen och när Saúl gav bortalaget ledningen i den 54:e matchminuten, så kom det efter 25 raka passningar inom Rayo.

Men madridlaget skulle imponera än mer vid matchens andra mål som kom fem minuter senare. Då slog Rayo nämligen 29 raka passningar innan Joaquín Larrivey slog bollen i mål, ett nytt rekord i den spanska ligan enligt Marca.

- Detta är vårt sätt att spela på. Att ha bollinnehavet och kontrollera spelet. Vi visste att vi behövde ha tålamod och flytta bollen emellan oss tills en lucka öppnades upp, säger lagets spelfördelare Trashorras efter matchen.

Rayo Vallecano blev i början av säsongen det första laget på fem år att vinna bollinnehavet mot FC Barcelona. Det var under Guardiolas ledning som Barcelona förde bollinnehavet mot samtliga motståndare och enligt Trashorra är det Peps Barça som är förebilden för dagens Rayo.

- Jag insåg på planen att vi hade ett imponerande bollinnehav. Vi är inte lika bra, men det är vår idé att efterlikna Guardiolas Barça. Vi vill alltid ha bollinnehav, det hjälper oss framåt och gör motståndaren mer oorganiserad.

Under spelsekvensen som slutade med att Larrivey gjorde mål, rörde samtliga utespelare i Rayo bollen minst en gång. Alberto Bueno deltog både i uppstartsfasen och var den som slog den sista passen.

- På planen insåg jag inte hur många passningar vi verkligen gjorde. Jag kommer inte heller ihåg att jag deltog i början av spelsekvensen, jag kommer bara ihåg att jag fick bollen av Rochina och såg Larrivey. Jag passade och han gjorde mål, säger Bueno.

Det tog totalt en minut och tre sekunder från det att Iago Falque slog den första passen till Bueno tills det att Larrivey utnyttjade Buenos assist för att göra 2-0 målet.

- Den spelsekvensen, markerar vårt sätt att spela, det vi arbetar för varje dag. Vi tränar med den här idén för vi förstår att det är det enda sättet att få resultat. Vi är i en bra form och njuter på planen, säger Bueno till Marca.

Publicerad 2014-04-29 kl 14:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå