TV: Messi bakom allt i Barças storseger

La Liga

Lionel Messi var på lekhumör när Barcelona tog emot Alaves.
Argentinaren låg bakom det mesta i Barças 5-1-seger och gjorde två vackra mål.

Under lördagskvällen gjorde Lionel Messi sin 505:e La Liga-match för Barcelona – tangerat rekord med Xavi. Och argentinaren firade stora framgångar när Alaves trycktes tillbaka med klara siffror. Messi gjorde två mål själv och låg bakom ytterligare två.

Barcelona tog ledningen efter knappa halvtimmen när talangen Trincão tunnlade en försvarare och distinkt satte bollen i nät från nära håll.

Innan första halvlek var slut hann Messi utöka till 2-0 när han tog emot en passning från Sergio Busquets, avancerade och sköt in bollen via stolpen nere i det högre hörnet.

Alaves reducerade dock elva minuter in i andra halvlek när Barça-spelaren Ilaix Moriba spelade bollen rakt i gapet på Luis Rioja i Alaves. Rioja satte fart mot Barça-försvaret och överlistade Marc-André ter Stegen med ett skott mot närmsta stolpen.

Inom loppet av en och en halv minut dödade Barça matchen med både 3-1 och 4-1 direkt efter varandra. Först gjorde Trincão sitt andra mål när han slog in returen på Messis misslyckade dragning. Sedan gjorde Messi själv 4-1 med ännu ett vackert mål när han prickade det bortre krysset med ett distansskott.

Fem minuter senare låg Messi bakom ytterligare ett mål när han lyfte fram bollen till Griezmann som frispelade Junior Firpo. Han kunde i sin tur bredsida in bollen i öppet mål till 5-1.

Matchen slutade 5-1 och Barcelona går därmed upp på en tillfällig andraplats i tabellen - åtta poäng efter Atlético Madrid.

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, de Jong, Lenglet, Firpo - Moriba, Busquets, Puig - Trincão, Messi, Griezmann

Alaves: Pacheco - Martín, Tachi, Lejeune, Duarte - Méndez, Battaglia, Pina, Córdoba - Joselu, Pérez