TV: Messi hänger på Ronaldo - Barca krossade Levante

Spanien

Barcelona vägrar att halka efter i toppen.
Efter 5-0 mot Levante stiger spänningen inför nästa helgs El Clasico.

Barcelona tog ledningen redan i den fjärde minuten hemma mot Levante. Messi slog en passning som Iniesta klackade vidare till Cesc Fabregas, som placerade in bollen lågt vid Munuas högra stolpe.

Efter en dryg halvtimme utökade Fabregas till 2-0 när han nickade in en Xavi-frispark. Strax därefter spelade Messi och Iniesta fram unge Isaac Cuenca som elegant placerade in trean.

Tidigare under kvällen gjorde Cristiano Ronaldo sitt sjuttonde La Liga-mål för säsongen. Leo Messi ville dock inte vara sämre, utan placerade in sitt sjuttonde till 4-0, snyggt framspelad av Dani Alves. Alexis Sanchez utökade sedan till 5-0, framspelad av just Messi.

Andres Iniesta sköt 6-0 i den 89:e minuten - men blåstes av för offside. Dock var avblåsningen felaktig, eftersom passningen till Iniesta var en snedspark av en Levante-back.

Barcelona kunde dock bjuda på det bortdömda målet - 5-0 var ett styrkebesked.