TV: Messi historisk i Barcelonas seger - tog sig förbi Pelé

644 tävlingsmål för en och samma klubb.
Nu är Lionel Messi historisk, ännu en gång.
Barcelona vann matchen med 3-0.

Se när Messi blir historisk i spelaren ovan.

Real Valladolid tog emot ett FC Barcelona som jagade viktiga poäng. Barcelona skulle få en bra start på matchen, efter 21 minuter fångade Lionel Messi upp en boll utanför straffområdet och kunde med ett perfekt inlägg spela fram till Clement Lenglet som nickade in 1-0.

Med tio minuter kvar av den första halvleken kom 2-0, Barcelona bjöd på en klassisk Barcelona-upprullning och Martin Braithwaite kunde avsluta anfallet efter misstänkt offside. Målet kvartstod och 2-0 var ett faktum.

2-0 stod sig även till paus.

I mitten på den andra halvleken skulle Lionel Messi avsluta ett fint anfall och sätta dit 3-0. Ett mål som betyder att han gjort 644 tävlingsmål för en och samma klubb, FC Barcelona. Det betyder att han nu gjort ett mål mer än Pelé, som tidigare hade rekordet på 643 mål i Santos.

Matchen slutade även 3-0, och Barcelona tog viktiga poäng. De är nu fem poäng bakom Real Madrid på andra platsen, och hela åtta poäng bakom Atlético Madrid, som dessutom har en match mindre spelad.

Se alla målen nedan.

Real Valladolid: Masip - Hervias, Fernandez, Sanchez, Martinez - Jota, Herrero, Elcaraz, Plano - Weissman, de Sousa

Barcelona: ter Stegen - Dest, Mingueza, Araujo, Lenglet, Alba - Pjanic, de Jong, Pedri - Messi, Braithwaite