TV: Messi historisk när Barcelona slog Valladolid - hänger på Real i titelracet

La Liga

Barcelona besegrade Valladolid med 1-0 under lördagkvällen när Lionel Messi blev historisk.
Segern innebär att katalanerna fortfarande hänger med i titelracet mot Real Madrid.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Det tog bara 15 minuter innan chilenaren Arturo Vidal gav Barcelona ledningen mot Valladolid efter ett mönster anfall. Barcelona startade anfallet hela vägen nedifrån Marc-André ter Stegen och passade igenom alla lagdelar innan Vidal fick bollen i Valladolids straffområde och dunkade in 1-0.

Lionel Messi som assisterade Vidal, blev i och med assisten den första spelaren i La Ligas historia som nått 20 mål och 20 assist under en och samma säsong. Han gör Thierry Henry sällskap som de enda spelarna som åstadkommit det detta århundrade.

Antoine Griezzman var nära att öka på ledningen bara minuter efter. Nelson Semedo spelade in bollen i Valladolids straffområde till en friställd Griezzman vid straffpunkten - men fransmannen sköt hål i luften och missade målet med sitt avslutsförsök.

Den andra halvleken var tämligen chans fattig, och lagen hade mer eller mindre bara varsin riktig chans.

Valladolids Enes Unal nådde högst på en frispark och fick till en fin nick som ter-Stegen precis kunde avvärja i nedre hörnet intill stolpen. För Barcelon var det Messi som kom närmst i den andra halvleken. Argentinaren avlossade en frispark som Jordi Masip i Valladolid-målet fick sträcka ut sig för att stöta ut bollen till hörna.

1-0 förblev slutresultatet efter Vidals tidiga ledningsmål. Segern innebär Barcelona fortfarande hänger i titelracet, och befinner sig en poäng bakom förstaplacerade Real Madrid - som dock har en match mindre spelad.

Barcelona: ter Stegen - Semedo, Pique, Busquets, Vidal - Puig - Messi, Griezmann.

Real Valladolid: Masip - Moyano, Olivas, Sanchez, Carnero - Fernandez , San Emeterio - Alcaraz, Plano, Perez - Guardiola.