TV: Messi och Pedro hade fantastisk passningsfest mot Villareal

1-0 22' Villa
1-1 26' Nilmar
2-1 58' Messi
3-1 83' Messi

I matchinledningen trodde nog Messi att han hade nickat in 1-0 för Barcelona hemma mot Villareal. Men målvakten Diego Lopez dök ner vid sin högra stolpe och tog nicken med en till synes omöjlig räddning.

Det dröjde dock inte länge innan David Villa kunde sprätta in 1-0 när han kom loss och frispelades elegant på vänsterkanten.

Messi och Pedro trodde nog också att man satt 2-0 någon minut senare. Men domaren hade vinkat av argentinaren förr offside strax före målet - helt felaktigt skulle det visa sig. Då passade istället Nilmar på att läcker kontra in 1-1 och då rasade Barcelona-spelarna. Guardiola och Xavi så riktigt förbannade ut när domaren försökte lugna de inblandade.

Enligt spanska grafikbilder på Camp Nou var Messi 1,2 meter på rätt sida när Xavis passning kom, men blåstes alltså av för offside ändå.

Barcelona lyckades ändå skaka av sig missödet och skapade en hel vassa chanser i början av den andra halvleken. Xavi tog listigt en frispark lite snabbt och sedan skötte Messi och Pedro resten själva. De båda anfallarna väggspelade sig läckert igenom Villareal-försvararna innan argentinaren kunde chippa in 2-1. Ett fantastiskt fotbollsmål.

I slutet satte man även 3-1. Och det var samma konstellation inblandad även den här gången. Xavi, till Pedro, till Messi, i mål.