TV: Messi sänkte Granada - gav Setién seger i debuten

La Liga

Quique Setién vann i första matchen som Barcelona-tränare.
Det såg Lionel Messi till med ett sent avgörande mot Granada.

Barcelona tog - i nye tränaren Quique Setiéns första match vid rodret - emot Granada hemma på Camp Nou och inledde bland annat matchen med jättetalangen Ansu Fati i startelvan i stället för Luis Suarez, som är skadad.

Den talangfulle anfallaren var också till en början i rampljuset med två fina möjligheter, varav den ena från en position nära mål, men där han inte fick träff på bollen. Barcelona hade fler chanser än så, men utan att ha lycka framför mål och först i slutet av andra halvlek visade åter Lionel Messi vägen för den spanska giganten.

När Granadas German Sanchez i den 69:e minuten blev utvisad fick Barcelona ny energi och i den 76:e minuten tryckte Messi in 1-0. Målet var dessutom vackert, då det kom efter kombinationsspel utanför Granadas straffområde, där Arturo Vidal till slut klackade fram bollen till argentinaren i straffområdet.

Barcelona vann i slutändan med just 1-0 och därmed kom Setién undan med en seger i sin debut som Barcelona-tränaren. Den spanska giganten sprudlade inte framåt och dessutom hade Granade ett stolpskott, men än dock kom tre poäng alltså in på kontot.

I och med segern är Barcelona även ny serieledare i La Liga. Barcelona har, precis som Real Madrid, 43 poäng, men också en bättre målskillnad.

Barcelona: ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Vidal, Busquets, Rakitic - Messi, Griezmann, Fati.

Granada: Rui Silva - Diaz, Duarte, Sanchez, Foulquier - Eteki, Gonalons - Vadillo, Azeez, Machis - Fernandez.