TV: Messis rekordmål - främste målskytt genom alla tider

Spanien

Barcelona krossade Osauna med 7-0 och Leo Messi är numer Barcelonas ledande målskytt någonsin på  371 mål.

Leo Messi

Efter ett par tunga resultat i ligan där Barcelona hamnat lite på efterkälken skulle de regerande mästarna försöka hitta kursen igen när de tog sig an Osasuna på söndagskvällen.

Det såg först ut att bli en mardrömsstart för dem när Osasuna satte en boll bakom Valdes i tionde minuten - men målet dömdes bort för offside och Osasunas firande fick ett abrupt slut.

Barcelona vaknade till av offsidemålet och i 18:e minuten slog Leo Messi till efter en fin aktion där Pedro hittade fram till Xavi som i sin tur förlängde bollen till Alexis Sanchez. Chilenaren trädde sedan in en boll till Messi vid främre stolpen och argentinaren lättade in bollen lågt intill stolpen.

Framspelaren Sanchez noterades sedan i målprotokollet efter att Alba spelat fram honom i den 22:a minuten.

För Osasuna blev sedan uppförsbacken ännu brantare i 34:e minuten när Iniesta med ett distansskott med vänstern pricksäkert dunkade in 3-0 utom räckhåll för Andres i Osasunamålet.

I andra halvlek gjorde Leo Messi sitt andra mål för kvällen - och det var inte vilket mål som helst. Det var hans 370:e mål totalt i Barcelona - något som tog honom förbi Paulino Alcantaras rekordnotering på 369 mål från 1920-talet och han är nu Barcelonas främste målskytt genom alla tider.

Barcelona slog efter det inte av på takten. Osasuna kunde inte hålla koll på Tello som kommit in och efter att han undvikit flera försvarare knorrade han in 5-0 för hemmalaget.

Och efter mål 369 och 370 för Barcelona fyllde Messi på med sitt 371:a mål i klubben fram till 6-0. I 91:a minuten ökade Pedro på till 7-0 på ett uppgivet Osasuna som såg ut att längta efter slutsignalen.

Barcelona nöjde sig där och Leo Messi är alltså efter sitt 25:e hattrick för Barcelona nu klubbens främste målskytt genom alla tider med ttotalt 371 mål i alla matcher - träningsmatcher inräknat.

I nästa omgång väntar Real Madrid i ett möte där Barcelona är piskat att vinna om de vill minska gapet upp till Real som nu är fyra poäng.

Publicerad 2014-03-16 kl 18:53