TV: Messis show - gjorde hattrick med två frisparksmål mot Celta Vigo

La Liga

Lionel Messi hade stor uppvisning under lördagen mot Celta Vigo.
Stjärnan slog till med ett hattrick som innehöll två frisparksmål i segermatchen med 4-1.
Därmed har han nu tangerat Cristiano Ronaldos rekord på 34 hattrick i La Liga.

FC Barcelona har kritiserats en hel del under säsongsinledningen och spelade senast oavgjort, 0-0 mot Slavia Prag i Champions League, detta på hemmaplan.

I ligan har laget inför mötet med Celta Vigo förlorat tre matcher men ligger inför lördagens ligamatcher tvåa i tabellen, en poäng efter Real Sociedad med två matcher mindre spelade. Celta Vigo har det fortsatt tungt och ligger på nedflyttningsplats inför matchen, med nio poäng.

I mitten av den första halvleken tog Barcelona ledningen i matchen. Den före detta Hammarby-försvararen Jospeh Aidoo som gjorde sig större med ena armen och fick bollen på armbågen. Lionel Messi tog hand om straffen och var iskall när han tryckte in 1-0.

I slutet av den första halvleken gjorde lagens varsitt vackert frisparksmål. Först slog Lucas Olaza till för Celta Vigo med en frispark från lite längre håll. Lionel Messi ville inte vara sämre och stod för ett nästan identiskt mål, från snarlikt avstånd och på snarlikt sätt. Målen gav ställningen 2-1 i paus.

- Det är bara att ta av er hatten och buga. Mamma Mia! Han gör som han vill, säger C Mores Christopher Kviborg.

- Det är helt otroligt, vad är det för frisparksmål vi får se? Igen! Det är helt otroligt, det är magiskt, säger C Mores expert Marcelo Fernandez.

Messi tyckte inte det räckte där, utan han fullbordade sitt hattrick i den andra halvleken. För ouppmärksamma tittar såg det ut som en repris från första halvlek, men det var det inte. Ännu en gång låg bollen upplagd för en frispark utanför straffområdet och stjärnan slog till med ytterligare en läckerhet som böjde sig över muren och in i mål. Målet innebar ett hattrick för Messi, något som gör att han tangerar Cristiano Ronaldos rekord på 34 hattrick i La Liga.

- Det är sinnessjukt! Han gör det banne mig igen! Vad är det här Marcelo? Säger Christopher Kviborg.

- Det är löjligt, herregud! svarar Marcelo Fernandez.

Efter 3-1-målet styrde Barcelona tillställningarna resten av matchen och spelade av resterande halvtimmen. Med bara några minuter kvar fastställde Sergio Busquets slutresultatet till 4-1, hans första mål för säsongen.

- Vi har världens bästa frisparksläggare, det ger oss ett stort övertag. Han har till och med blivit allt bättre på frisparkar, säger Busquets i C Mores sändning efter matchen.

Segern tar Barcelona åter upp i serieledning på bättre målskillnad än Real Madrid. Celta Vigo ligger kvar på nedflyttningsplats som trea från botten.

FC Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Arthur, Messi, Griezmann, Roberto, De Jong, Umtiti, Junior, Fati

Celta Vigo: Blanco - Mallo, Aidoo, Araujo, Olaza - Lobotka, Diop, Beltran - Sisto, Aspas, Junca