Tappad 2-0-ledning och på väg mot ytterligare en missräkning.
Då klev inbytte Nicolás "Nico" González fram och ordnade tre poäng till Barcelona.

1:45
Pere Milla kvitterar till 2-2 mot Barcelona
1:14
Barcelona återtar ledningen mot Elche

Barcelona och nye huvudtränaren Xavi Hernández var i stort behov av en seger när Elche gästade Camp Nou under lördagskvällen. Detta eftersom Barça redan hamnat efter toppstriden i La Liga och tappat mark upp till fjärdeplatsen som innebär Champions League-spel.

Framför hemmapubliken fick Barcelona en bra start på matchen när man redan efter dryga kvarten tog ledningen. Ferran Jutlgà nådde högst på en hörna och nickade in 1-0 samt sitt första mål i La Liga.

Bara minuter senare var det dags för ytterligare en Barça-spelare att öppna målkontot i ligan. 17-årige Gavi vände läckert upp med klacken på mittplan, drev rakt mot mål och placerade in 2-0.

Barcelona behöll ledningen till paus och såg då ut att gå mot tre poäng samt en säker seger. Men Elche kom tillbaka - och det med besked. Med knappa halvtimmen kvar reducerade Tete Morente till 1-2 efter en kontring. Det blev början på ett par mardrömsminuter för Barça.

Bara minuten senare kvitterade nämligen Elche. Direkt efter avspark fick Morente bollen på högerkanten och lyfte in ett inlägg mot den bortre stolpen där Perre Milla dök upp och nickade in kvitteringen.

På väg mot ytterligare ett poängtapp, då klev inbytte Nicolás "Nico" González fram och blev stor matchhjälte. Med drygt fem minuter kvar att spela fick Barça-spelaren tid med bollen i straffområdet och kunde göra 3-2 - vilket även blev slutresultatet.

En seger och tre poäng för Barcelona som gör att man nu kliver upp på sjunde plats i La Liga, tre poäng bakom Rayo Vallecano på fjärdeplatsen.

Barcelona: Ter Stegen - Araújo, Garcia, Lenglet, Alba - Gavi, Busquets, De Jong - Ezzalzouli, Jutlgà, Dembélé.

Elche: Badia - Palacios, Roco, Gonzalez, Mojica - Josan, Marcone, Mascarell, Fidel - Perez, Boye.