TV: Nytt fiasko för Barça - tappade 3-0-ledning

La Liga

3-0 i halvtid och Barcelona såg ut att gå mot en bekväm seger - då rasade allt.
Celta Vigo stod för en heroisk insats och vände underläget till 3-3 och ett nytt fiasko för Barcelona var ett faktum.
- Vi visar ingen karaktär, säger Barcelona-stjärnan Frenkie de Jong efter matchen enligt Marca.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Ett Barcelona utan den nyligen sparkade tränaren Ronald Koeman kom under lördagen till spel borta mot Celta Vigo. En viktig match för att ta sig tillbaka till toppen av La liga.

Det dröjde bara fem minuter innan supertalangen Ansu Fati, nyligen tillbaka från skada, fick bollen på vänsterkanten, vek in och satte 1-0 till Barcelona via en försvarande Celta-spelare.

Bara drygt tio minuter senare utökade trotjänaren Sergio Busquets Barcelonas ledning till 2-0 med ett välplacerat skott strax utanför straffområdet. Det var Busquets första mål för Barcelona sedan den nionde februari 2020.

Efter dryga halvtimman smällde det till igen. Storstjärnan Memphis Depay nådde högst på Jordi Albas inlägg och nickade in 3-0 till Barcelona efter ett riktigt mönsteranfall.

I den andra halvleken var det Celta Vigo som inledde piggast och reducerade till 1-3 när anfallaren Iago Aspas höll sig framme efter en retur från Marc Andre ter Stegen.

Celta Vigo var även på vippen att få in ytterligare en reducering efter knappt 70 minuters spel men målet blev bortdömt för hands.

Ett par minuter senare skulle dock Celta Vigo få sin kvittering. Inbytta Franco Cervi hittade in till Nolito som nickade in 2-3 och matchen fick nytt liv.

Till slut hände det värsta tänkbara för Barcelona. I den 96 minuten fick Celta Vigos lagkapten Iago Aspas en passning utanför straffområdet och placerade in 3-3 bredvid Marc-André ter Stegen med ett tjusigt avslut. 3-3 blev också blev slutresultatet.

- Vi visar ingen karaktär. Jag tror att vi glömde av att spela i andra halvlek. Vi spelare måste göra mycket mer. Det här var en viktig match, så att misslyckas med att vinna var ett stort misstag av oss, säger Barcelonamittfältaren Frenkie de Jong efter matchen enligt Marca.

Det är första gången på 276 matcher som Barcelona tappar en tremålsledning, enligt ESPN.

Förutom den tappade ledningen tvingades både Fati och Nico utgå på grund av skador.

Barcelona ligger just nu på nionde plats i La Liga med 17 poäng på tolv matcher. Celta Vigo klättrar upp till 14:e plats med 12 poäng efter 13 spelade matcher.

Celta Vigo: Dituro - Mallo, Aidoo, Murillo, Galan - Solari, Tapia, Suarez, Nolito - Aspas, Galhardo

Barcelona: ter Stegen - Mingueza, Garcia, Lenglet, Alba - Nico, Busquets, de Jong - Gavi, Depay, Fati

-
-
Publicerad 2021-11-06 kl 18:16

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.