TV: Nytt rekord för fyramålsskytten Messi

Spanien

Leo Messi blev historisk som förste Barcaspelare att göra 200-ligamål., och blev förste spelare att göra mål i elva raka ligamatcher.

Nu är han på väg mot en ny rekordnotering för mål på en säsong.

Barcelonas målkung behövde bara tio minuter på sig att göra sitt 199:e ligamål för Barcelona. En slarvig rensning av Osasunas målvakt hamnar snett och bollen hamnade hos Xavi som perfekt spelade fram till Messi som rundade målvakten och i princip kunde gå med bollen in i mål. Det är elfte ligamatchen i rad somMessi gjort mål, nytt ligarekord.

Mitt i rekordjakten kunde dock Osasuna kvittera. Loe sköt direkt på ett inspel frånBertran och Osasunas blott 17:e mål för säsongen var ett faktum.

Osasunas glädje blev emellertid kortvarig. I 28:e minuten fick Arribas bolen på handen i straffområdet. Domaren blåste straff och visade Arriba det gula kortet, för andra gången. Arriba fick följdaktligen rött kort och Messi klev upp och satte 2-0. Hans 200:e ligamål i Barcelonakarriären - förste spelare att nå den noteringen.

I 40:e minuten så var det dags igen. Xavi spelade fram Dani Alves som avancerade och spelade vidare bollen till Pedro som utan större besvär kunde sätta trean för Barcelona.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade. Först gjorde Messi 4-1 på pass av David Villa som slog bollen mellan benen på en Osasunaförsvarare varpå Messi rundade Fernandez igen och satte sitt tredje för aftonen i 56:e minuten.

Två minuter senare gjorde Messi sitt fjärde mål för kvällen. Adrinao spelade fram argentinaren som lurar markeringen och satte 5-1 från nära håll - och Osasuna var ett slaget lag.

Matchen slutade 5-1 och Leo Messi har nu gjort 33 mål på 21 matcher och gör i snitt 1,57 mål per match. Skulle han fortsätta i det här tempot så skulle han sluta på 60 mål i ligan den här säsongen, tio fler än förra säsongens rekordnotering.

Publicerad 2013-01-27 kl 20:55