Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Pique buades ut på landslagets träning: "Alla har rätt att utrrycka sin åsikt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gerard Piques tydliga ställningstagande för Kataloniens självständighet splittrar fansen till det spanska landslaget. Barcelona-backen buades ut under landslagsträningen i går och fansen skanderade: "Pique ditt as, lämna landslaget", enligt Marca.

Den ogilitigförklarade katalanska självständighetsomröstningen har splittrat Spanien, och även det spanska landslaget. Barcelona-backen Gerard Pique har tydlig tagit ställning för självständighet och röstade även för det i söndags.

Barcelona bad om att få flytta matchen mot Las Palmas, men fick nobben och spelade sedan inför tomma läktare. Efter matchen var Pique i tårar och öppnade för att lämna det spanska landslaget om hans åsikter skapade problem.

- Om förbundschefen eller det spanska fotbollsförbundet tror att jag kan vara ett problem eller irritera landslaget så är jag villig att kliva åt sidan, sa 30-åringen.

När det spanska landslaget samlades under måndagen uttryckte fansen sin ilska mot Pique. På Spaniens träning buades backen ut och supportrar skanderade; "Pique ditt as, lämna landslaget", enligt Marca. 

Flera banderoller hölls också upp med olika budskap, bland annat: "Pique, Spanien är ditt land".

- Jag anser att alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Och om han tycker så måste vi respektera det, säger lagkamraten Jonathan Viera.

Publicerad 2017-10-03 kl 07:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons