TV: Räddar guldstriden med tån - se Barcas kryss mot Sevilla

Spanien

Guldstriden i Spanien lever. Tack vare ett bortdömt Messimål - och Gary Medels tå. Barcelona klarade bara 1-1 mot Sevilla.

Toppkampen tätnar i Spanien. Efter att Real Madrid slagit Hercules knappar de in på ärkerivalen Barca. Katalanerna fick oavgjort mot Sevilla i ett möte som bjöd på det mesta.

Planenligt tog gästerna ledningen i mitten av första halvlek - trodde de. Men Lionel Messis frispark från 20 meter dömdes bort. Orsaken var att domaren ansåg sig ha sett Busquets gruffa med en murstående Sevillaspelare. Av reprisbilderna är det svårt att uppfatta någon regelvidrighet.

Det "riktiga" ledningsmålet kom i stället efter prick en halvtimme. Iniesta hittade Alves med en perfekt diagonalpassning. Brassen skarvade vidare till Bojan - som fick näta för första gången på tre månader. Skönt för honom, inte minst med tanke på att han just bytts in i stället för en skadad Pedro.

Ett skrämselskott kom för Barcelona precis före pausvilan. Efter en sammanstötning med Sevillas målvakt blev Leo Messi liggande i gräset och tog sig om högerbenet. Men den befarade knäskadan visade sig vara harmlös. För när andra halvlek drog igång fanns Messi återigen med på planen.

Bara några minuter efter avsparken kontraslog Sevilla förtjänstfullt. Till sist hamnade bollen hos Jesus Navas som nickade in sitt första mål för säsongen. Därmed var ställningen 1-1, vilket också blev slutresultatet. Detta trots en hård anstormning från besökarna i slutskedet. Bland annat träffade Barcelona ribban - och vid ett tillfälle var det bara Gary Medels utsträckta vänsterben på mållinjen som höll kvar Sevilla i matchen.

Det innebär att Barca fortfarande toppar tabellen fem poäng före Real Madrid, men nu på lika många spelade matcher. Med tanke på att de båda konkurrenterna fortfarande har ett möte kvar sinsemellan, på Santiago Bernabeu, känns ligan mer öppen än på länge.

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Abidal, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa.

Sevilla: Varas - Cáceres, Fazio, Ruano, Navarro - Navas, Medel, Zokora, Capel - Rakitic - Negredo.