TV: Ramos och Benzema sänkte Isaks Real Sociedad - Real Madrid upp i serieledning

La Liga

Real Madrid är ny serieledare i La Liga.
I kväll passerade man Barcelona i tabelltoppen genom en seger mot Real Sociedad.

Real Madrid har inlett starkt efter att ligaspelet kommit igång igen efter coronauppehållet. I kväll ställdes man mot Real Sociedad borta på Anoeta.

I Real Sociedad fick Alexander Isak chansen från start, svenskens första start i ligan sedan omstarten.

Matchen var mållös till upptakten på den andra halvleken, då Vinicius Junior drogs omkull i straffområdet och Real Madrid fick straff. Sergio Ramos klev fram och gjorde inget misstag från elva meter när han satte bollen i mål till 1-0.

Senare i halvleken fick Ramos en smäll mot knät i duell med Alexander Isak. Ramos spelade vidare, men byttes strax därefter ut och satte sig på läktaren med en ispåse mot knät.

I minut 69 hade Real Sociedad en boll i mål genom ett skott av Adnan Januzaj, men målet dömdes bort på grund av att en Real Sociedad-spelare i offsideposition skymde Thibaut Courtois i Real Madrid-målet.

I stället för 1-1 skulle Real Madrid öka ledningen genom Karim Benzema, som i den 70:e minuten tryckte in 2-0-målet som godkändes efter VAR-koll.

Alexander Isak byttes ut i den 80:e minuten mot Willian José.

I den 83:e minuten reducerade Real Sociedad genom Mikel Merino, men Real Madrid lyckades hålla undan och vann med 2-1.

Segern gör att Real Madrid går förbi Barcelona i tabelltoppen, då Barça tidigare i veckan tappade poäng mot Sevilla. Lagen är på samma poäng i tabelltoppen, men Real Madrid toppar tack vare fördel i inbördes möten.

Åtta omgångar återstår av La Liga. I nästa match ställs Real Madrid mot Mallorca på hemmaplan, medan Real Sociedad tar emot Celta Vigo.

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Diego Llorente, Le Normand, Monreal - Zubeldia, Mikel Merino, Ødegaard - Portu, Isak, Oyarzabal.

Real Madrid: Courtois - Cavajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Valverde - Rodiguez - Vinicius Junior, Benzema.