TV: Real inledde 2020 med seger – Varane matchvinnare i grinigt derby

La Liga

Real Madrid fick bästa tänkbara start på 2020.
Under lördagen besegrade Los Blancos Getafe i ett grinigt derby – där Raphaël Varane blev matchhjälte med sina två mål.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Matchens hetaste chans kom efter 24 minuters spel. Getafes Mauro Arambarri drog till med ett stenhårt volleyskott från nära håll - men Real Madrids målvakt Thibaut Courtois stod för en klassräddning.

I stället för 1-0 till hemmalaget i derbyt var det de vitklädda gästerna som tog ledningen. Efter en frispark som letade sig förbi samtliga i straffområdet damp bollen ner hos Ferland Mendy på vänsterkanten. Mendy måttade ett inlägg och högst inne i boxen nådde Raphaël Varane som med huvudet gav Real Madrid ledningen.

1-0 till gästerna i paus.

Andra halvlek var åtta minuter gammal när eftermiddagens andra mål kom. Och återigen var det gästerna som nätade - och återigen var det Varane som prickade rätt. På Toni Kroos frispark nådde fransmannen högst och med kraft nickade han in 2-0.

På tilläggstid fastställde sedan Luka Modric slutresultatet till 3-0, framspelad av Federico Valverde.

Real inledde där med det nya året med en 3-0-seger i en match där det kändes som att Getafe förtjänade mer. I och med segern går Zinedine Zidanes mannar upp i tillfällig serieledning i La Liga - en sereledning som Barcelona kan ta tillbaka om de besegerar Espanyol senare under lördagskvällen.

Getafe: Soria - Damian, Djene, Cabrera, Nyom, Fajr, Arambarri, Maksimovic, Cucurella, Mata, Angel

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Varane, Kroos, Benzema, Modric, Bale, Casemiro, Isco, Mendy