TV: Real klart för cupfinal efter Barcelonaförnedringen

Spanien

Det var cupsemifinal och El clasico. Men på planen var det bara ett lag som levererade. Och det var inte hemmalaget Barcelona. Real Madrid fick matchen precis dit de ville och superstjärnan Cristiano Ronaldo blev kungen med två mål i 3-1-segern.

Barcelona må ha distanserat alla andra i ligan, men i cupen var det Real Madrid som regerade. Efter 1-1 i första mötet på Santiago Bernabeu reste Real Madrid till Camp Nou och fick till slut hemmafansen att lämna sin borg med tjugo minuter kvar av matchen.

Men det var oerhört nära för Barcelona att få den perfekta starten redan efter en minut. Lionel Messi tog emot bollen på uppstuds i straffområdet och sköt sedan volleyskottet strax utanför stolpen.

Tio minuter senare kom den andra superstjärnan, Cristiano Ronaldo, på språng. Han tog sig förbi Gerard Pique och blev fälld av den samme. Solklar dömd straff trots Barcelonaspelarnas kraftiga protester. På den stegade fällde Ronaldo upp och riktade säkert in 1-0-ledningen.

Efter ledningsmålet kom domaren A. Undiano Mallenco att hamna i stort fokus. Först släppte han en straffsituation när Pedro gick i backen efter en duell med Xabi Alonso. Bara någon minut senare lyckades domaren även stå i vägen för Messi i straffområdet. Barcelona var då inte glada över domarens insats.

Efter 57 minuter hittade Ronaldo rätt igen. Först snurrade Angel Di Maria upp Carles Puyol som halkade till i straffområdet när kvicke Di Maria bytte riktning. Argentinaren testade sedan ett skott som Pinto kunde rädda. Men på returen kunde Ronaldo plocka ned bollen och behärskat rulla in 2-0-målet.

Elva minuter senare hittade även målskytten från första matchen målet igen. 19-årige Raphael Varane kom högt, högt upp på en hörna och nickade in 3-0 via ribban. Real Madrid körde över Barcelona för tillfället och flera hemmasupportrar valde då att börja lämna Camp Nou.

Jordi Alba tröstmålade för Barcelona i den 89:e minuten och undvek att hemmalaget skulle bli nollat av gästerna Real Madrid. På en läcker volley lade vänsterbacken in 1-3-målet som blev det sista i matchen.

Därmed är Real Madrid klart för cupfinal där vinnaren mellan Sevilla och Atlético väntar.

Till höger hittar ni höjdpunkterna och målen från matchen!

Barcelona
Pinto - Alves, Pique, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Cesc - Pedro, Messi, Iniesta

Avbytare: Valdes, Mascherano, Adriano, Song, Thiago, Villa, Tello

Real Madrid
Diego Lopez - Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao - Xabi Alonso, Özil, Khedira - Di Maria, Higuain, Ronaldo

Avbytare: Adan, Pepe, Callejon, Benzema, Kaka, Modric, Morata

Publicerad 2013-02-26 kl 23:03

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.