TV: Real Madrid håller avståndet till Barcelona - Benzema bakom åttonde raka segern

La Liga

Real Madrid stormar vidare mot ligatiteln.
I kväll tog man åttonde raka segern i ligan och håller avståndet ner till Barcelona.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

I onsdags besegrade Barcelona Espanyol hemma på Camp Nou, vilket gjorde att Real Madrid var tvunget att vinna kvällens hemmamöte med Alavés för att hålla kvar avståndet ner till sin ärkerival på fyra poäng.

Real Madrid fick klara sig utan lagkapten Sergio Ramos i kvällens match, då han var avstängd efter att ha dragit på sig för många varningar. Ramos hade avgjort de två tidigare matcherna med två straffmål.

Alavés var nära att chocka Real Madrid tidigt i matchen, då man hade en nick i ribban. Men istället för ledning för gästerna fick Real Madrid straff när Ferland Mendy fälldes i straffområdet i den tionde minuten. I Ramos frånvaro klev Karim Benzema fram och satte straffen i mål till 1-0.

Matchen innehöll även ett domarbyte efter att huvuddomare Gil Manzano åkt på en smäll i den första halvleken, och fjärdedomaren fick ta över till den andra.

I upptakten av den andra halvleken satte Marco Asensio 2-0 för Real Madrid framspelad av Karim Benzema, ett mål som godkändes efter VAR-granskning för misstänkt offside. 2-0 stod sig sedan matchen ut.

Segern gör att Real Madrid fortsatt har fyra poängs försprång i toppen av La Liga med tre omgångar kvar. Real Madrid har dessutom fördel i inbördes möten mot Barcelona om lagen skulle hamna på samma poäng. Det innebär att Real Madrid kan bli mästare redan i nästa omgång vid seger samtidigt som Barcelona tappar poäng.

I nästa omgång ställs Real Madrid mot Granada på bortaplan, medan Barcelona möter Valladolid borta.

Real Madrid: Courtois, Militao, Varane, Kroos, Benzema, Modric, Casemiro, Vazquez, Asensio, Mendy, Rodrygo.

Deportivo Alavés: Roberto - Navarro, Laguardia, Ely, Marin - Burke, Camarasa, Fejsa, Edgar - Joselu, Lucas.